Τι είναι τα Home Retreats; 

Retreat σημαίνει απομάκρυνση από καθετί περιλαμβάνει η καθημερινή μας ρουτίνα. Πρόκειται για μια ολιγοήμερη αποχή από την εργασία μας ακόμη κι από τους ανθρώπους του οικείου περιβάλλοντός μας κατά την οποία ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με τον εαυτό μας.

Το Home Retreat είναι ειδικά σχεδιασμένα εξ’ αποστάσεως (online) εργαστήρια για να μπορείς να το πραγματοποιήσεις στο σπίτι σου ή όπου αλλού επιθυμείς, οποιαδήποτε ώρα και μέρα ορίσεις, χωρίς τη συμμετοχή ειδικού.

Σε ποιους απευθύνονται τα Home Retreats;

Τα Home Retreats απευθύνονται σε όποιον ενήλικα ενδιαφέρεται για την προσωπική του ανάπτυξη, επιθυμεί ν’ αυξήσει την αυτογνωσία του και να εκφράσει τον αυθεντικό εαυτό του. Δεν είναι κατάλληλα για χρήση από παιδιά, αλλά οι έφηβοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Ποιος έχει δημιουργήσει τα Home Retreats του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης;

Τα Home Retreats έχουν σχεδιαστεί από την ψυχολόγο κι επιστημονικά υπεύθυνη του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης, Δήμητρα Διδαγγέλου, σε συνεργασία με έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες.

Σε ποια μορφή είναι τα αρχεία;

Όλα τα αρχεία είναι σε ηλεκτρονική μορφή pdf, τα οποία μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό σου.

Τι περιέχουν τα αρχεία;

Οι εισηγήσεις περιέχουν θεωρητικό γραπτό και οπτικοακουστικό υλικό και ασκήσεις. Μέρος του συμπληρωματικού υλικού μπορεί να είναι στ’ αγγλικά.

Τι να περιμένω από ένα «Home Retreat»;

Θα μπορέσεις να πάρεις ό,τι καλύτερο μπορείς εάν το πραγματοποιήσεις μόνη/-ος, χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων και χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να βρεις ηρεμία κι εσωτερική γαλήνη, να εμβαθύνεις στις ασκήσεις, ν’ ακούσεις την εσωτερική φωνή σου και ν’ αυξήσεις την αυτογνωσία σου.

Το Home Retreat δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει ένα διά ζώσης εργαστήριο, θεραπευτικές συνεδρίες ή την επίσκεψη σε ψυχολόγο.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη χρήση του Home Retreat και του υλικού που προσφέρεται. Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης και οι δημιουργοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη χρήση τους στο σπίτι.

Πώς μπορώ να κάνω την καλύτερη δυνατή χρήση των εργαστηρίων «Home Retreat»;

Το HomeRetreat καλό είναι να το κάνεις μόνη/-ος σου, ώστε να μπορέσεις να είσαι συγκεντρωμένη/-ος στο στόχο σου. Αν κάνεις τη διαδικασία συνειδητά και αφοσιωθείς σ’ αυτή θα μπορέσεις να πάρεις ό,τι καλύτερο μπορείς από αυτή. Φρόντισε να έχεις εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο και χρόνο και να μη σε διακόψει κανείς.

Ιδέες για το πώς μπορείς να οργανώσεις το Home Retreat σου μπορείς να δεις ΕΔΩ.

Τι διαφορά έχει το Home Retreat από ένα online ή διά ζώσης εργαστήριο;

Στο HomeRetreat δεν υπάρχει η καθοδήγηση από κάποιον ειδικό σε προσωπικό επίπεδο, γι’ αυτό και είναι πιο οικονομικό. Η καθοδήγησή γίνεται μέσα από το υλικό του Home Retreat, το οποίο είναι προσαρμοσμένο γι’ αυτό το σκοπό. Τα online ή δια ζώσης εργαστήρια κοστίζουν περισσότερο καθώς απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του εισηγητή.

Γιατί έχουν διαφορά στην τιμή τα Home Retreats μεταξύ τους;

Το Home Retreat για τα όνειρα είναι πιο οικονομικό γιατί είναι πιο σύντομο και περιέχει λιγότερο υλικό (4 ενότητες). Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα περιέχουν 7 ενότητες και περισσότερο θεωρητικό υλικό, γι’ αυτό και κοστίζουν λίγο περισσότερο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το υλικό στη δουλειά μου;

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση και αναπαραγωγή του υλικού, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια των δημιουργών, καθώς υπόκεινται στο Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Παρακαλούμε σεβάσου τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου των αρχείων και τον κόπο του συγγραφέα τους. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται όπως ορίζεται από το νόμο.

Πώς μπορώ να τ’ αποκτήσω;

Πηγαίνοντας στα ακόλουθα link:
Μαθαίνω από τα όνειρά μου
Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα κι εγώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here