Μέσα από το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης προσφέρονται retreats (ημέρες απόσυρσης) για ομάδες ή μεμονωμένα άτομα σχεδιασμένα από την ψυχολόγο Δήμητρα Διδαγγέλου.

Τα retreats έχουν τις παρακάτω θεματικές:

  1. Retreat εκφραστικής/ θεραπευτικής γραφής: ένα retreat προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ομάδας ή ατόμου. Κατά τη διάρκειά του δίνονται ασκήσεις και τεχνικές θεραπευτικής γραφής, βιβλία για ανάγνωση και οπτικοακουστικό υλικό ανάλογα με το στόχο.
  2. Retreat αποσύνδεσης από την τεχνολογία και επαφής με τη φύση: τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία μας έχει προσφέρει πολλές λύσεις, όμως έχει προσθέσει και κάποια προβλήματα που δεν υπήρχαν πριν, όπως της υπερπληροφόρησης, της απασχόλησης οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε, του περιορισμού του χρόνου των εξ’ επαφής κοινωνικών επαφών, του multitasking, της μείωσης της έκθεσης στο φυσικό περιβάλλον κ.ά. Με αυτό το retreat θα κάνεις αποτοξίνωση από την τεχνολογία και θα μάθεις πώς να τη διαχειρίζεσαι σωστά όταν επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου. Επιπλέον, ολοένα και πληθαίνουν οι έρευνες για τα θεραπευτικά οφέλη που έχει κανείς όταν έρχεται σ’ επαφή με τη φύση. Σ’ αυτό το retreat, παράλληλα με την αποσύνδεση από τη τεχνολογία, θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε άμεση επαφή με τη φύση και να βιώσεις τα ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα σου.
  3. Συγγραφικό retreat: ειδικά σχεδιασμένο για όσους θέλουν να βάλουν το γράψιμο στη ζωή τους, αλλά δεν ξέρουν πώς ή όσους το έχουν κάνει ήδη και θέλουν να το εξελίξουν. Ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και έμπειρους συγγραφείς.

Ρωτήστε περισσότερες πληροφορίες σήμερα στο dimitra@expressingmyself.org

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here