Άγγιγμα ψυχής και απελευθέρωση συναισθημάτων…
Κ.Η., Αθήνα

Ελευθερία, αποκάλυψη, κάθαρση. Ήταν λες και βούτηξα το στυλό στην ψυχή μου και έπειτα να το αποτύπωσα στο χαρτί. Αυτό. Και μετά να αντικρίζω την αλήθεια μου, που ήταν τελικά μέσα μου. Να βλέπω στο χαρτί εμένα, την πιο αυθεντική μου φύση.
Θ.Κ., Κύπρος

Η εκφραστική γραφή μου έδωσε ανάσα, πνοή,  δύναμη να δω τον εαυτό μου και τις καταστάσεις γύρω μου μέσα από μιαν άλλη οπτική γωνία πιο ουσιαστική αλλά και πιο ελπιδοφόρα !!!
Ν.Κ, Λουξεμβούργο

Εξαιρετική εμπειρία που σε βοηθάει να ανακαλύψεις μια άλλη πλευρά του εαυτού σου!
Ρ.Ν., Λοζάνη, Ελβετία

Κατάδυση στον εσωτερικό μας κόσμο, ταξίδι δύσβατο μα μαγικό συνάμα. Αν αφεθείς, λυτρωτικό!
Μ.Π., Βόλος

Είναι σαν μια ουτοπία!!! Ένας χώρος που νιώθεις απίστευτη ηρεμία, γαλήνη και μπορείς να εκφραστείς ακριβώς με τον τρόπο που νιώθεις.  Γύρω σου άτομα άγνωστα που όμως αποκτάς μια απίστευτη οικειότητα!!! Υπέροχη εμπειρία το εργαστήριο της εκφραστικής γραφής!!!!!
Ε.Δ., Κέρκυρα

Ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία εσωτερικής επικοινωνίας με τον εαυτό μας, διεύρυνσης της επίγνωσής των σκέψεων και των συναισθημάτων μας καθώς και της έκφρασής τους προς τα έξω με συμβολικό τρόπο.
Ξ.Κ., Αθήνα

Ήταν μια εμπειρία πλούσια σε λέξεις και εικόνες (που σπάνια τους αφήνουμε χρόνο  να φανούν)!
E.T., Βόλος

Σε βγάζει από την τεμπελιά της συνήθειας…Ένα έντονο ταξίδι αυτογνωσίας…. Απλά μαγικό!
Κ.Ν., Αθήνα

Mε βοήθησε να βρω ξανά τη χαμένη δημιουργικότητά μου. Νόμιζα ότι δεν μπορούσα πια να γράψω, όμως κατάλαβα ότι δεν είναι έτσι…
Δ.Κ., Κύπρος

Μου έδωσε σαν εφόδιο κάποια πολύ χρήσιμα εργαλεία που μου επέτρεψαν να αρχίσω να εμπιστεύομαι λίγο περισσότερο τον εαυτό μου.
Α.Τ., Λάρισα

Ήταν ένα πρώτο, σημαντικό και αποκαλυπτικό κοίταγμα στον καθρέφτη, ο οποίος μετουσιώθηκε σε χαρτί, και μου έδειξε πως η αλήθεια και η βοήθεια που ζητάμε από τους άλλους κρύβονται στην πραγματικότητα μέσα μας, αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να τις ψάξουμε.
Μ.Λ., Χαλκίδα

Ήταν έκπληξη το εργαστήριο. Δεν φανταζόμουν ότι θα έμπαινε σε μονοπάτια δύσβατα. Κόπιασα, αλλά τώρα, στο τελείωμα μου έχει μείνει μια έντονη επίγευση ανακούφισης, χαράς και γλύκας για τα όσα ζήσαμε και μοιραστήκαμε με τα παιδιά της παρέας μας. Όλα τα μέλη ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι. Κάθε μέλος είχε να δώσει και να πάρει. Κάθε απάντηση, κάθε μήνυμα ήταν ένα μάθημα. Με βοήθησε πολύ η φράση στις οδηγίες: «δεν υπάρχει σωστό και λάθος, υπάρχει μόνο το συναίσθημα εκείνη τη στιγμή». Έτσι δεν ντράπηκα να απαντήσω σε ερωτήσεις. Ήξερα ότι δεν υπάρχει η ιδέα της επίκρισης. Και φρόντισα και εγώ να κρατήσω την ίδια ιδέα διαβάζοντας τους άλλους. Και λέω να το συνεχίσω…
Α.Χ.,  Αθήνα

Πρωτόγνωρη μα ενδιαφέρουσα εμπειρία… αφορμή για σκέψη, γραφή, διάλογο…
Σ.Π., Αθήνα

Ένα απολαυστικό ταξίδι, όπου η διαδρομή είναι εξίσου σημαντική με το προορισμό, αφού αυτή τον πλέκει και αυτός την αποζημιώνει με σκέψεις, που βοηθούν και σε επόμενες διαδρομές που πρόκειται κάνουμε στη ζωή μας.
Χ.Σ., Κύπρος

Μια γλυκιά εμπειρία…
Δ.Κ., Αθήνα

Διασκεδαστικό και διεισδυτικό ταυτόχρονα, ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που απλά παραμελούσες και μαθαίνεις πως μπορείς να γράψεις από σένα για σένα εκφράζοντας τα πάντα στο χαρτί όπως ακριβώς τα σκέφτεσαι, αλλά συχνά δεν τα λες!
Θ.Χ., Κύπρος

Συνάντηση και διατύπωση ψυχών…
Ε.Μ., Ιωάννινα

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή. Ακόμα και γεγονότα που φαινομενικά δεν έχουν καμία νομοτέλεια , στην ουσία ‘’έρχονται’’ στην ζωή μας για να μας βοηθήσουν στην εξελικτική μας διαδικασία. Ένα τέτοιο ‘’τυχαίο’’ γεγονός ήταν και για μένα η συμμετοχή μου σε αυτό το εργαστήριο.
Ι.Σ., Σητεία

Εργαστήριο. Μου άρεσε πάντα αυτή η λέξη. Θυμίζει τεχνίτες, μάστορες και δημιουργία. Κι εμείς συμμετέχοντας προσπαθήσαμε να γίνουμε λίγο μαστόρια της ψυχής μας σημειώνοντας στο τεφτεράκι μας με το μολυβάκι μας μονίμως ακουμπισμένο στο αυτί, όσα μας έβγαιναν από την ψυχή μας και ίσως χρειάζονται επιδιόρθωση. Ακολουθώντας πιστά την επιγραφή στην είσοδο “Εργαστήρι Εκφραστικής & Δημιουργικής Γραφής”, εργαστήκαμε, εκφραστήκαμε, δημιουργήσαμε, γράψαμε. Και ίσως, λυτρωθήκαμε.
Α. Π., Θεσσαλονίκη

Το ημερολόγιο των ονείρων μου…. Μια βουτιά στο μαγικό ωκεανό του υποσυνείδητου!!!
E.Δ., Κέρκυρα

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σ’έναν κόσμο ονειρικό (κυριολεκτικά & μεταφορικά).
Β.Σ., Αθήνα (Για εργαστήριο με θέμα όνειρα)

Ονειρικό ταξίδι προς την ψυχή 🙂
N.B., Κύπρος  (Για εργαστήριο με θέμα τα όνειρα)

Σαν να άνοιγαν κουτάκια από χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, κάθε κουτάκι κι ένα δώρο, κάθε κουτάκι και μια αποκάλυψη για μένα.
Μ.Π., Βόλος  (Για Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο)

 

Αν θέλετε κι εσείς να συμμετάσχετε σε κάποιο εργαστήριο πατήστε ΕΔΩ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλημέρα κυρία Διδαγγέλου. ονομάζομαι χρυσούλα ζερβού, είμαι ψυχολόγος και ζω στη ρόδο τον τελευταίο χρόνο, μετά απο 19 χρόνια στην αθήνα.
  ενδιαφέρομαι για το σεμινάριο της εκφραστικής γραφής, αν και διάβασα οτι έχει ήδη ξεκινήσει. θα μπορούσατε παρακαλώ να με ενημερώσετε για τον επόμενο κύκλο ώστε να δηλώσω έγκαιρα συμμετοχή?
  ευχαριστώ πολύ,
  χρυσούλα

  • Καλημέρα, πράγματι οι ομάδες γι’ αυτή τη σεζόν έχουν κλείσει. Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στις νέες ομάδες που θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβρη, μπορείτε να συμπληρώσετε και να μου στείλετε την αίτηση συμμετοχής. Θα τη βρείτε εδώ: http://ekfrastiki-grafi.gr/58/etisi-simmetochis/
   Ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here