Στις υπηρεσίες του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης περιλαμβάνεται η έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού “Ψυχο-γραφήματα“, το οποίο περιέχει όλα τα νέα από το χώρο της ψυχολογίας και ανανεώνεται καθημερινά.

Όταν το Δεκέμβριο του 2010 ξεκινήσαμε τη λειτουργία των Ψυχο-γραφημάτων δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τη θερμή υποδοχή που θα μας επιφύλασσε το αναγνωστικό κοινό του διαδικτύου. Ο κύριος σκοπός μας ήταν να καλύψουμε το κενό στην ενημέρωση στο χώρο της επιστήμης της ψυχολογίας – απευθυνόμενοι σε ειδικούς και μη. Απ” ό,τι φάνηκε στην πορεία όντως υπήρχε αυτή η ανάγκη, γι” αυτό και από πιλοτική προσπάθεια εξελίχθηκε σ” έναν αξιόπιστο κι έγκυρο διαδικτυκό ιστότοπο, ο οποίος βρήκε μια θέση στην καθημερινότητα των ηλεκτρονικών αναγνωστών.

Κύριος στόχος είναι η παρουσίαση θεμάτων ψυχολογίας με τρόπο κατανοητό προς το ευρύ κοινό, χωρίς να μειώνεται ούτε στο ελάχιστο η επιστημονική εγκυρότητα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα χώρο διαλόγου ανάμεσα στους ειδικούς της ψυχικής υγείας με το ευρύ κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο.

Άνθρωποι, γεγονότα, εκδηλώσεις, παραστάσεις, ιδέες, απόψεις, συνεντεύξεις όλα παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας, δίνοντάς τους μια ξεχωριστή διάσταση.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες κι έμπειρους δημοσιογράφους, με την αγάπη για την επιστήμη της ψυχολογίας να τους ενώνει.

Οι βασικοί στόχοι είναι:

– Η διαρκής ανανέωση του περιεχομένου, με εύκολη πρόσβαση, έτσι ώστε η χρήση του να δίνει στους αναγνώστες τη δυνατότητα να έχουν μία γρήγορη, πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα γύρω από το χώρο της ψυχολογίας.

– Η παροχή χρηστικών πληροφοριών.

-Η προβολή και προώθηση της επιστήμης της ψυχολογίας. Μιας διαρκώς εξελισσόμενης επιστήμης, η οποία πολλές φορές αδικείται από τον τρόπο παρουσίασης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

– Η προβολή τόσο καταξιωμένων όσο και νέων αξιόλογων επιστημόνων.

 

…Γιατί σε μια εποχή που όλα έχουν ειπωθεί, σημασία έχει το πρίσμα μέσα από το οποίο παρουσιάζει κανείς τα πράγματα

Email επικοινωνίας: info@psychografimata.com

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητηρια για τις δρασεις σας.εντελως τυχαια σας ανακαλυψα.ειμαι συναδελφος κ εχω παιδικο σταθμο κ νηπιαγωγειο στη γλυφαδα.με πολυ χαρα περιμενω να με ενημερωνετε για το προγραμμα σας.ευχαριστω πολυ

  2. με παρακολουθει ψυχολογος τα τρια τελευτεα χρονια,θελω να σας πω ενα μεγαλο μπραβω για τη προσπαθεια σας ειναι υπεροχη μπραβω!! καλες γιορτες!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here