7 thanasima amartimata_Online Εργαστήριο Ψυχολογίας

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και η αποφυγή τους αποτελούν -εκτός από συμφωνία ανάμεσα στο Θεό και τους πιστούς Χριστιανούς-  τροφή για σκέψη και αφορμή για καλλιτεχνική δημιουργία, καθώς πλήθος λογοτεχνικών και κινηματογραφικών έργων έχουν εμπνευστεί από αυτά.

Η σχέση μας με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα (απο)καλύπτει πολλές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμαστε απέναντι στην καθημερινότητα κι εγγραφόμαστε μέσα στο πλαίσιο του πολιτισμού.

Μαζί θα διερευνήσουμε τι είναι αυτό που μας κάνει ευάλωτους, επιρρεπείς σε «αμαρτήματα» που ίσως μας εμποδίζουν να νιώθουμε γαλήνιοι, ικανοποιημένοι και πλήρεις. Θα διερευνήσουμε με ποιο τρόπο οι κυρίαρχες αντιλήψεις και οι ίδιες μας οι σκέψεις μας περιορίζουν και θα επιδιώξουμε με τη βοήθεια και των άλλων μελών της ομάδας να επιλέξουμε τη νοοτροπία και τη στάση ζωής που μας εξυπηρετεί περισσότερο.

Μέσα από τα δίπολα που προκύπτουν από τα παραπάνω «αμαρτήματα» θα επιχειρήσουμε την κατανόηση των παρακάτω εννοιών και συμπεριφορών:

  • Διατροφή (βουλιμία- ανορεξία)
  • Σεξουαλική ορμή (πολυγαμικότητα, διαστροφή, ανηδονία)
  • Φθόνος (με όρους αυτοεκτίμησης)
  • Έπαρση (με όρους ναρκισσισμού)
  • Ακηδία (ψηλαφίζοντας τα αίτια της οκνηρίας αλλά και της εργασιομανίας)
  • Οργή (εξετάζοντας τη βία και την επιθετικότητα)
  • Απληστία (με όρους αντικειμενότροπων σχέσεων)

Κομβικό σημείο αναζήτησης σε αυτή μας τη συνάντηση αποτελεί  φυσικά και η έννοια της ενοχής καθώς αυτές οι απαγορεύσεις αφορούν σε μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής και σε πολλές περιπτώσεις η ενοχή ευθύνεται για τις ψυχικές συγκρούσεις.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα.

«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Ελεάνα Πανδιά επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία. Κάνω το διδακτορικό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με κοινή εποπτεία από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Έχω εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε δομές πολιτισμού συντονίζοντας προγράμματα δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ως καθηγήτρια Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας σε φροντιστήριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως συντάκτης σε διαδικτυακά περιοδικά.

Η ψυχολογία αποτελεί για μένα το εργαλείο κατανόησης του κόσμου και οι προτάσεις της ψυχαναλυτικής προσέγγισης πυξίδα για την πλοήγηση στο ταξίδι της αυτογνωσίας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Έναρξη: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Κόστος: 20 ευρώ /εβδομάδα – σύνολο 7 εβδομάδων: 140 ευρώ (σε δόσεις)
10% έκπτωση σε ανέργους, φοιτητές & συνταξιούχους

Email επικοινωνίας: seminaria@psy-che.gr
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6977 500 954

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση συμμετοχής και στείλτε τη στο seminaria@psy-che.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διοργάνωση www.psy-che.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here