enisxyo-ti-diekdikitikotita-mou_iΒιωματικό Εργαστήριο

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης «Ψ-Χ»

Εισηγήτρια: Ελένη Ταρναρά, Κλινική Ψυχολόγος, MSc, MBPS

Διεκδικητική συμπεριφορά είναι η απευθείας και ειλικρινής έκφραση συναισθημάτων (τόσο θετικών όσο και αρνητικών), γνώμης και δικαιωμάτων χωρίς αγωνία και άγχος μήπως και θυμώσει ο άλλος. Είναι η υποστήριξη του εαυτού με τρόπο που δεν παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα κάποιου άλλου ατόμου και το άτομο αντιμετωπίζει τη ζωή με μια προσέγγιση που του επιτρέπει να διατηρήσει ή να ξαναποκτήσει τον έλεγχο της ζωής του, κάτι που θα οδηγήσει σε ψηλότερο επίπεδο αυτοπεποίθησης και την αίσθηση ότι μπορεί να αποφασίζει την πορεία της ζωής του.

Στη καθημερινότητα όμως η υποστήριξη μιας τέτοιας συμπεριφοράς αποδεικνύεται δύσκολη και αυτό μπορεί να προκαλεί ιδιαίτερο Στρες και Άγχος σε καταστάσεις όπως λ.χ. παρακάτω:

  • Δυσκολία να πω «όχι» σε άλλους
  • Διαφωνίες
  • Απάντηση σε παράλογες παρακλήσεις της οικογένειας μου.

Πώς μπορεί, όμως, κάποιος να βελτιώσει τη διεκδικητικότητά του;

Σ’ αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης και βελτίωσης της διεκδικητικότητας. Επίσης, θα κατανοήσουν την έννοια της διεκδικητικής συμπεριφοράς, δηλαδή, της ικανότητας να παρουσιάζουν ξεκάθαρα σκέψεις και συναισθήματά με έναν τρόπο που να δείχνει σεβασμό στον εαυτό και στους άλλους και θα τις διαχωρίσουν από τις επιθετικές συμπεριφορές που μπορεί να δημιουργούν ανταγωνισμό και ένταση, ή τις παθητικές συμπεριφορές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή και τη σωματική και ψυχική υγεία.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2017 θα προηγηθεί ομιλία στο  Myrtillo Café με τίτλο «Μαθαίνω Περισσότερα για το Στρες»

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Ελένη Ταρναρά είναι κλινική ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτος (First Class Hons) του Tμήματος Ψυχολογίας του Aνοιχτού Βρετανικού Πανεπιστημίου, με έδρα το Λονδίνο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Surrey καθώς και πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Έχει ειδικευτεί στην εφαρμογή του Γνωστικού-Συμπεριφορικού Μοντέλου θεραπείας και στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα ειδίκευσης σε τεχνικές και μεθόδους Διαχείρισης του Άγχους (International Stress Management Association – ISMA). Έλαβε ειδική εκπαίδευση στο Royal United Hospital στο Bath (UK) και στο τμήμα Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μασσαχουσέτης πάνω στη θεραπεία αγχωδών εκφράσεων. Είναι σήμερα πιστοποιημένο μέλος, επόπτρια και επιστημονική συνεργάτης του Διεθνούς Οργανισμού Διαχείρισης Στρες (Αρ. M2308), και του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (BPS).

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη και βασική εισηγήτρια του προγράμματος Διαχείρισης Άγχους FIGHTSTRESS© με πολλαπλές δράσεις στον τομέα Διαχείρισης Άγχους, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια ομάδων, εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και εταιριών, καθώς και δημιουργία ψυχοβοηθητικών οπτικοακουστικών μέσων.

Είναι ιδρύτρια του Κέντρου Συναισθηματικής Διαχείρισης  και στην ψυχοθεραπευτική της δράση λειτουργεί με βάση μια νέα εμπλουτισμένη μορφή Συστημικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας, που ονομάζεται SANESystem Attachment Narrative Encephalon®, μέσω της εκπαίδευσης στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας «Λόγω Ψυχής».

Έχει ειδικευτεί στη Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών) και είναι κάτοχος πολλαπλών πιστοποιήσεων Κλινικών και Νευροψυχολογικών Διαγνώσεων.

Διατελεί επιστημονική συνεργάτης της «Ογκολογικής Θεραπευτικής Συνεργασίας» (Επικεφαλής: Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ) με αντικείμενο την έρευνα και υποστήριξη ατόμων με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.

enisxyo-ti-diekdikitikotita-mou_ii

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνία: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ώρα: 18:00- 20:30

Διεύθυνση: Απολλωνίου 4 Τ.Κ. 15238, Χαλάνδρι
Χάρτης: https://www.google.gr/maps/place/%CE%91polloniou+4,+Chalandri+152+35/@38.027733,23.8350918,16z/data=!4m5!3m4!1s0x14a199417b2189ff:0x69552a71419c04b6!8m2!3d38.0327656!4d23.8400914

Κόστος: 30 ευρώ – δηλώσεις μέχρι 13/2: 25 ευρώ
Έκπτωση 10% σε ανέργους, φοιτητές, συνταξιούχους & όσους γράφονται μαζί

Τηλ. για πληροφορίες & κρατήσεις: 693 2653530, Καλλιόπη Κεραμιδά
email: seminaria@psy-che.gr

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό απαιτείται κράτηση εγκαίρως.

 

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here