kathe louloudi tou avrioΈνα ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης μέσα από την εκφραστική γραφή

Η άνοιξη είναι η εποχή που αφήνουμε πίσω μας ό,τι παλιό έχει κλείσει τον κύκλο του ή δεν μας ικανοποιεί πια και υποδεχόμαστε το νέο και τις αλλαγές στη ζωή μας. Όπως την άνοιξη τα μπουμπούκια μεταμορφώνονται σε άνθη, έτσι και η ψυχή μας μπορεί να μεταμορφωθεί και ν’ αναπτυχθεί σύμφωνα με τον προορισμό της.

Σ’ αυτό το εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις εκφραστικής γραφής με στόχο τη διαχείριση των αλλαγών στη ζωή μας και την προσωπική ανάπτυξη σύμφωνα με τον αυθεντικό εαυτό μας.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή. Το μοίρασμα των προσωπικών γραπτών είναι προαιρετικό.

Τι είναι η εκφραστική γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική γραφή είναι μια μέθοδος στην οποία το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων.  Περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του στο χαρτί χωρίς να υπάρχει σωστό ή λάθος. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του.  Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.

Κάνει αυτό το εργαστήριο για μένα;

Αν θέλεις:

  • Να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, αλλά φοβάσαι
  • Να ξεπεράσεις τα εμπόδια που εσύ βάζεις στον εαυτό σου
  • Να μάθεις ν’ ακούς την εσωτερική φωνή σου
  • Ν’ αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία
  • Να βρεις ισορροπία στη ζωή σου

Τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σένα.

Γιατί, σημασία δεν έχουν τα γεγονότα γύρω μας, αλλά ο τρόπος που εμείς τα βλέπουμε, τα εκφράζουμε και τα επεξεργαζόμαστε…
«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και η εκφραστική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) και ιστοσελίδες, καθώς και στην παραγωγή ντοκιμαντέρ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Στη συνέχεια, δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» (www.psychografimata.com) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης  Ψ-Χ. Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες χρησιμοποιώ το γράψιμο ως ψυχοθεραπευτικό εργαλείο, αλλά και ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).  Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνική συγγραφή.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος του International Association for Journal Writing, της ΕΣΗΕΑ και του Science View. Είμαι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

H νουβέλα μου “Η Σύβι και ο Ντάντυ” κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, ενώ το βιβλίο μου “Wabi Sabi” είναι υπό έκδοση. Διηγήματά μου έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Ώρα: 17.00 – 21.00

Χώρος: Myrtillo café (καφέ, εργαστήρι, κέντρο τέχνης & λόγου)

Διεύθυνση: Πάρκο ΚΑΠΑΨ, οδός Τριφυλλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι
10’ από το σταθμό Πανόρμου του μετρό

Κόστος: 30 ευρώ
10% έκπτωση για άνεργους, φοιτητές, συνταξιούχους και σε όσους γράφονται μαζί

Email επικοινωνίας & αποστολής της αίτησης: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 854 9865
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Anais Nin

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here