Τα όνειρα είναι ένα πραγματικό δώρο… Είναι ο εσωτερικός μας θησαυρός… Έρχονται κατευθείαν από το ασυνείδητο, όπου δεν υπάρχει καμιά λογοκρισία. Μέσα σ’ αυτά κρύβονται οι επιθυμίες μας, οι λαχτάρες και οι φόβοι μας.

Σ’ αυτό το εργαστήριο θα μάθεις ν’ αποκρυπτογραφείς τα όνειρά σου μέσα από τεχνικές της εκφραστικής γραφής.

Στο εργαστήριο, μέσα από τεχνικές εκφραστικής γραφής:

  • Θα μάθεις ν’ αποκρυπτογραφείς τα όνειρά σου
  • Θα επεξεργαστείς σύμβολα που εμφανίζονται στα όνειρα
  • Θα δουλέψεις με επαναλαμβανόμενα όνειρα
  • Θ’ αυξήσεις την αυτογνωσία και την εσωτερική σοφία σου
  • Θ’ ασχοληθείς με μια δημιουργική, ευχάριστη και γεμάτη νόημα δραστηριότητα

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και οι εγγραφές είναι ανοιχτές όλο το έτος. Η πρόσβαση είναι συνεχής για ένα εξάμηνο και οι ασκήσεις γίνονται στο σπίτι, σε χρόνο που εσείς επιθυμείτε.

 

Τι να μην περιμένεις: το συγκεκριμένο εργαστήριο δε μπορεί ν’ αντικαταστήσει θεραπευτικές συνεδρίες ή την επίσκεψη σε ψυχολόγο.

Τι είναι η Εκφραστική  Γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική γραφή περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του για την υπόλοιπη ζωή του. Μ’ ένα χαρτί και μολύβι ή έναν υπολογιστή θα έχει για πάντα μαζί του τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο, τον εαυτό του.

Είπαν για την εκφραστική γραφή:

Ακολουθώντας τις τεχνικές της εκφραστικής γραφής διαπίστωσα ότι τα εμπόδια για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μου τα έβαζα εγώ η ίδια.
Β.Γ., Αθήνα

Αυτό το εργαστήριο με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι ήταν πολύ εύκολο να γράψω ελεύθερα χωρίς το φόβο της κριτικής και μου έδωσε την ευκαιρία να διασκεδάσω με ό,τι έγραφα.
P.D., Βερολίνο

Εξαιρετική εμπειρία που σε βοηθάει να ανακαλύψεις μια άλλη πλευρά του εαυτού σου!
Ρ.Ν., Λοζάνη

Η άποψη μου ότι το γράψιμο θεραπεύει και ψυχ-αγωγεί είναι τελικά σωστή!
Π.Ρ., Αθήνα


Yπήρξε μία απελευθερωτική διαδικασία, που πρόσφερε αβίαστη επαφή με την γραπτή έκφραση, ερεθίσματα και δρόμους για εντός και εκτός του εαυτού “ταξίδια”…
Γ.Σ., Λεμεσός

Νιώθω πως έχω μια βάση πάνω στην οποία θα μπορέσω να στηριχθώ.
Α.Α., Δωδεκάνησα

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα κι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται η υποστήριξη της εισηγήτριας. Θα βρείτε σαφείς και ακριβείς οδηγίες για το πώς να κάνετε την κάθε άσκηση και πώς να επεξεργαστείτε στη συνέχεια ό,τι γράψατε. Η εγγραφή στο εργαστήριο διαρκεί ένα εξάμηνο.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεωρία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος  των: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Mental Health Europe, Lapidus International, Science View, ΕΣΗΕΑ, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης.

Το βιβλίο της «Wabi Sabi» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός (2017) και η νουβέλα «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη (2014). Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά.

Το τελευταίο βιβλίο της είναι ψυχολογίας με τίτλο «Ευγνωμοσύνη» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη (2020).
TEDx Speech 

Μάθετε περισσότερα για την εκφραστική γραφή εδώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές όλο το χρόνο.
Κόστος: τιμή γνωριμίας 35€
Πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας

Για να γραφτείτε πηγαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο και κάνετε την εγγραφή σας στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια κάνετε την πληρωμή μέσω κάρτας και αποκτάτε αμέσως πρόσβαση στο εργαστήριο.

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ. 

Email επικοινωνίας: info@expressingmyself.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here