“Δεν φτάνει να έχει κανείς μια εμπειρία προκειμένου να μάθει. Αν δεν γίνει αναστοχασμός πάνω σ’ αυτή μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα ή να χαθούν οι δυνατότητες εκμάθησης.»
Graham Gibs

ΕισηγήτριαΔήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Ο αναστοχασμός και η εποπτεία είναι απαραίτητα στοιχεία στην επαγγελματική εξέλιξη όσων εργάζονται στον τομέα της ψυχικής και σωματικής υγείας, ώστε να μπορούν ν’ αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην πράξη.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν με βιωματικό τρόπο τεχνικές της θεραπευτικής γραφής ως εργαλεία αναστοχασμού και αυτο-εποπτείας.  Σκοπός είναι η επαγγελματική ανάπτυξη, η βελτίωση της σχέσης των επαγγελματιών με τους ασθενείς/πελάτες τους, η κατανόηση κι επεξεργασία των θεμάτων που ανακύπτουν μεταξύ τους, η ανασκόπηση και ο αναστοχασμός της δουλειάς τους μαζί τους.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές μόνοι τους ή στο πλαίσιο της εποπτείας τους.

Απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής και σωματικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, γιατροί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, coachers, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φροντιστές κλπ).

Το σεμινάριο δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την εποπτεία, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό εργαλείο.

Μέρος του υλικού που θα δοθεί θα είναι στ’ αγγλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. 

Είπαν για το σεμινάριο

Πραγματικά για μένα ήταν μια πολύ χρήσιμη και απολαυστική εμπειρία αναστοχασμού των περιστατικών. Μας διδάξατε πολύ χρήσιμα θεραπευτικά εργαλεία. Βοηθούν στο να δημιουργηθεί μια συνεκτικότητα και μια συνοχή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και νιώθουμε τα πράγματα μέσα στο θεραπευτικό δωμάτιο αλλά και εκ των υστέρων κατά τη διάρκεια επεξεργασίας της συνεδρίας.”
Ο.Α., Ψυχοθεραπεύτρια

“Βρήκα το σεμινάριο εξαιρετικά βοηθητικό και διαφωτιστικό ως προς το τι είναι καλό να γράφω κάθε φορά. Είχα και την στιγμή της συγκίνησης μου, οπότε έγινε ιδιαίτερα βιωματικό όλο αυτό! Μαγικό!”
Α.Χ., Σύμβουλος – Ψυχοθεραπεύτρια

“Το Σεμινάριο Αναστοχασμού, μέσα απ’ τις αστείρευτες δυνατότητες του γραψίματος, ενεργοποιεί τον εσωτερικό μας επόπτη και μας δίνει εργαλεία για την πιο αποτελεσματική άσκηση του επαγγέλματός μας στο χώρο της ψυχικής υγείας.”
Τ.Α., Ψυχολόγος

“Το περιεχόμενο του σεμιναρίου είχε πολύ ενδιαφέρον. Αποκόμισα γνώσεις και με βοηθήθηκα σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν μια δημιουργική διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία!”
T.M., Κοινωνική Λειτουργός

Τι είναι η Θεραπευτική  Γραφή – Πώς δουλεύει;

Στη θεραπευτική γραφή ο γραπτός λόγος χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων. Αναλόγως με το στόχο κάθε φορά, δίνονται οι κατάλληλες τεχνικές και ασκήσεις είτε σε ατομικές συνεδρίες είτε σε ομάδες. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι μια επιτυχημένη προσέγγιση για την ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία των ατόμων, με οφέλη σε ψυχο-σωματικό επίπεδο. Η θεραπευτική γραφή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή στο Therapeutic Writing Institute (Colorado, USA) και επιπρόσθετα έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεωρία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος  στους οργανισμούς: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Mental Health Europe, Lapidus International, Science View, ΕΣΗΕΑ.

Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και του Women onTop.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης.

Έχει γράψει λογοτεχνικά βιβλία και το τελευταίο βιβλίο της είναι ψυχολογίας με τίτλο “Ευγνωμοσύνη” (εκδόσεις Καστανιώτη, 2020). Υπό έκδοση είναι η συμμετοχή της στο συλλογικό επιστημονικό τόμο «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε.» (εκδ. Oasis).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΝΕΑ διεξαγωγή διαδικτυακά τον χειμώνα του 2022. 
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κόστος:
Για εξόφληση όλου του ποσού μέχρι τις 30/11: 100 €
Για εξόφληση όλου του ποσού μέχρι τις 17/1: 120 €
Για εξόφληση όλου του ποσού μετά τις 17/1: 150€

Για εξόφληση σε 3 δόσεις: 180€
Έκπτωση 10% (το άτομο) για όσους εγγραφούν μαζί.

Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται το υλικό του σεμιναρίου
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε σεμινάριο επαγγελματικής επιμόρφωσης

Email επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com

Περιορισμένος αριθμός σε κάθε σεμινάριο, στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Μπορείτε να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να την στείλετε στο: expressive.writing@yahoo.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here