otan to swma milaeiΒιωματική συζήτηση

Το σώμα μας μπορεί να μας μιλήσει για τα βαθύτερα κομμάτια της ψυχής και για τη συμπεριφορά μας. Φτάνει να μπορούμε να το ακούσουμε…
• Πόσο γνωρίζουμε το σώμα μας;
• Ξέρουμε να το ακούμε;
• Τι είναι η Σωματική Έκφραση;
• Πώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στη ζωή μας και τι οφέλη θα έχουμε;
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια ασκήσεων σωματικής έκφρασης κάποιοι νιώθουν πολύ μεγάλη ανακούφιση, αρμονία ψυχή τε και σώματι, και στο τέλος του μαθήματος εκφράζουν ένα «…πω πω, τι όμορφα ήταν… έφυγα!».
• Μήπως, όμως, θα ταίριαζε καλύτερα να δούμε πως στην ουσία «φεύγουμε» όταν είμαστε μακριά από τον εαυτό μας, όταν δεν δεχόμαστε αυτό που είμαστε, όταν ξεχνάμε τις πραγματικές μας ανάγκες, όταν φοβόμαστε για το πώς μας βλέπει ο άλλος;
• Μήπως το να νιώθουμε καλά όταν συνομιλούν με αρμονία το σώμα και η φωνή της καρδιάς μας, σημαίνει απλά ότι «γυρίσαμε»;
Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα γύρω από το σώμα και τη σύνδεσή του με την ψυχή μας θα συζητήσουμε με τη συγγραφέα του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει» Susana Abigador* πίνοντας καφέ ή ποτό στο ζεστό χώρο του bistro “Mon Cheri”.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνία: Σάββατο 30 Μαρτίου 2013
Ώρα: 19.30 – 21.00 (ώρα προσέλευσης: 19.00)
Χώρος: “Mon Cheri”, Cafe bistro
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, Κολωνάκι, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)
Τηλ. κρατήσεων: 694 8549865
Είσοδος: 10€ / 5€ φοιτητές- άνεργοι (στην τιμή δεν περιλαμβάνεται καφές ή ποτό)
Απαραίτητη η κράτηση – περιορισμένος αριθμός θέσεων
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Εμπειρίες που περιγράφουν μέλη των ομάδων σωματικής έκφρασης:
«Είναι πραγματικά ένα δώρο ζωής να μπορείς όλο αυτό να το μοιράζεσαι, και να το νιώθεις…»
«Στη Σωματική Έκφραση απλώνω τα κομμάτια μου, δίπλα στα κομμάτια της ομάδας και δημιουργούμε αρχικά ένα ψηφιδωτό με πολλά χρώματα και σχήματα…»
«Αυτό το μάθημα είναι μια μοναδική εμπειρία αισθήσεων και συναισθημάτων, δύσκολο να το περιγράψω με λέξεις…»
«Τι πήρα από το μάθημα; Καταρχήν πήρα εμένα! Έμαθα να είμαι περισσότερο μαζί μου και πιο ουσιαστικά…»

* Η Susana Abigador γεννήθηκε το 1956 στο Buenos Aires, της Αργεντινής. Ξεκινώντας με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό (στην Βραζιλία) και στο θέατρο, διάλεξε και κατέληξε στην Σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης.
Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές στην Μαδρίτη, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στην διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς. Το 1986 έρχεται για να ζήσει στη Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει καθημερινά Σωματική Έκφραση και το σύστημα Danza Vital που η ίδια δημιούργησε. Από το 1988 και μέχρι το 2009 εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ (σχολή Καλλιτεχνικής και δημιουργικής επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών ) διδάσκοντας Βιωματική Μεθοδολογία. Από το 2009 συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο», με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί». Συχνά συνεργάζεται με θεατρικά σχήματα, όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία “Βάκχες” στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος κ.ά. Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της, παρακολούθησε ανάμεσα σε άλλα σεμινάρια Χοροθεραπείας στην Αργεντινή με το σύστημα της Maria Fux και στην Αθήνα, Πρωτόγονος Χορός με την καθηγήτρια της Σορβόννης France Sschott-Billmann, Ουδέτερη Μάσκα με τον βέλγο καθηγητή Luc de Smet, κ.α.
Όμως η “μεγάλη εκπαίδευση” έρχεται από το πλούτο που προσφέρει η ίδια η διδασκαλία, η οποία την φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Η συμμετοχή τους και μόνον στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here