Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και μέσα από την εκφραστική γραφή συνδυάζω τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία.

Στόχος μου είναι να σας βοηθήσω να βάλετε το γράψιμο στη ζωή σας για ν’ αποκτήσετε αυτογνωσία, να έρθετε σ’ επαφή με τον εσωτερικό σας κόσμο, να θυμηθείτε το δημιουργικό εαυτό σας και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας.

Γιατί μπορώ να σας βοηθήσω;

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) κι έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Έχω εκπαιδευτεί στη Θεραπευτική κι Εκφραστική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στη Συστημική θεωρία και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Έχω παρακολουθήσει επιπρόσθετα σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη δημιουργική γραφή.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Science View και του International Association for Journal Writing. Είμαι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Είμαι εισηγήτρια εργαστηρίων στο The Reader στο Βερολίνο και το WriteCY στην Κύπρο.

Είμαι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» (www.psychografimata.com) και ιδιοκτήτρια  του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης  Ψ-Χ.

Για δέκα χρόνια είχα εργαστεί ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) κι άλλες εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες, καθώς και στην παραγωγή ντοκιμαντέρ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

Έχω υπάρξει μέλος της επιτροπής σήμανσης καταλληλότητας του προγράμματος των ψηφιακών καναλιών της κρατικής τηλεόρασης.

 

Έχω γράψει:

“Wabi Sabi”, συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Ιωλκός.
«Η Σύβι και ο Daddy», νουβέλα, εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Η χρονιά του ‘88, Συλλογικό, Εκδόσεις Παράξενες Μέρες, 2014
Υπό Σκιάν, Συλλογικό, Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2015

Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε διαγωνισμούς και δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τηλεοπτικές Εκπομπές:
– «Πορτρέτα του Κόσμου» – Ντοκιμαντέρ δέκα επεισοδίων με πορτρέτα μεταναστών: Έρευνα και αρχισυνταξία (ΕΡΤ, πρίσμα+)
– «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» – Τηλεοπτική εκπομπή δεκατριών επεισοδίων με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό: Αρχισυνταξία και παρουσίαση (ΕΡΤ, πρίσμα+)
– «Αποϊδρυματοποίηση: ο δρόμος της επιστροφής» – Ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους με μαρτυρίες ατόμων που βγήκαν από τα ψυχιατρεία και τα άσυλα με το πρόγραμμα «Ψυχαργώς»: Έρευνα – παραγωγή – σκηνοθεσία (ανεξάρτητη παραγωγή, προβλήθηκε σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ)
– «Τόσο μακριά – τόσο κοντά» – Τηλεοπτική εκπομπή με θέματα υγείας: Διεθνές ρεπορτάζ σε θέματα υγείας (ΕΡΤ, πρίσμα+)

Έχω εργαστεί και συνεργαστεί σε διάφορες άλλες εκπομπές κάνοντας ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.
Άρθρα μου δημοσιεύονται κατά καιρούς σε εφημερίδες , περιοδικά και ιστοσελίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΟΥ 

 

Πώς μπορείτε να βοηθηθείτε από την εκφραστική γραφή;

Ο γραπτός λόγος είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για την προσωπική μας ανάπτυξη και θεραπεία. Μέσω αυτού μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, να διηγηθούμε την προσωπική μας ιστορία. Να κατανοήσουμε ποιοι είμαστε και τι είναι σημαντικό για μας. Καθώς διαβάζουμε και ακούμε τις λέξεις που εμείς γράψαμε ανοίγονται μπροστά μας νέες προοπτικές για να προχωρήσουμε τη ζωή μας.

Στα εργαστήρια που διεξάγω ή τις ατομικές συνεδρίες δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα, ασφαλές και υποστηρικτικό, με ενσυναίσθηση και σεβασμό στην ιδιαίτερη προσωπικότητά σας. Μπορείτε να αισθάνεστε άνετα και να εκφράζεστε ελεύθερα, χωρίς το φόβο της κριτικής. Η εκφραστική γραφή δεν απαιτεί καμία δεξιότητα στο γράψιμο, την ορθογραφία ή τη σύνταξη. Για το πώς λειτουργεί μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Αν πιστεύετε ότι σας ταιριάζει θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μου στο expressive.writing@yahoo.com

Οι συνεδρίες τις εκφραστικής γραφής διεξάγονται είτε ατομικά είτε ομαδικά στο Πήλιο (Πινακάτες), στην Αθήνα (Χολαργός) και εκτάκτως σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδος, της Κύπρου και του εξωτερικού. 

Είμαι τακτική εισηγήτρια εργαστηρίων στο The Reader Berlin στο Βερολίνο. 

 

 


9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  2. Παρακαλώ, γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε στο email σας ό,τι νεότερο γίνεται. Μπορείτε να το βρείτε στη δεξιά στήλη, στο εικονίδιο που γράφει “Εγγραφείτε στο newsletter μας”. Ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here