Συγγραφέας: Δήμητρα Διδαγγέλου

Λεπτομέρειες από τη ζωή της Σύλβιας Πλαθ παραβάλλονται με αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζούσαν για χρόνια έγκλειστοι σε ψυχιατρεία. Η εμμονή της αφηγήτριας με την Πλαθ ταράζει τον ύπνο της.

Η ηρωίδα, εσώκλειστη για μέρες σε διαμέρισμα, απομαγνητοφωνεί τις μαρτυρίες των πρώην έγκλειστων και τα όνειρά της γίνονται ένα συνονθύλευμα της δικής της πραγματικότητας, της Πλαθ και των ψυχικά ασθενών.

Η Αμερικανή ποιήτρια για ένα διάστημα εργαζόταν ως γραμματέας στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, αποδελτιώνοντας κι εκείνη όνειρα ψυχασθενών, προκειμένου να εμπνευστεί για τα γραπτά της.

Ανάμεσα σ’ όλους κυκλοφορεί μια εφτάψυχη γάτα…

Σημείωση: Οι μαρτυρίες είναι αληθινές και προέρχονται από το ντοκιμαντέρ της συγγραφέως «Αποϊδρυματοποίηση: Ο δρόμος της επιστροφής», το οποίο γυρίστηκε σε ειδικούς ξενώνες που λειτουργούν με το πρόγραμμα της αποασυλοποίησης «Ψυχαργώς». Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση και σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Η ανωνυμία των ενοίκων διατηρείται με αλλαγές στα ονόματα και σε λεπτομέρειες της ζωής τους.

 

Κριτικές & Δημοσιεύσεις:
Εφημερίδα των Συντακτών
«Φρέαρ»
e-ptolemaios.gr
Στάχτες
Time Out Cyprus

 

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Έτος έκδοσης: 2014
Αριθμός σελίδων: 106
Τιμή: 5,00 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here