roloi tis zois masOn Line Εργαστήριο Ψυχολογίας

Ο William Shakespeare έγραφε: «Όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή και όλοι οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, ηθοποιοί που κάνουν εισόδους και εξόδους από τη σκηνή και παίζουν όχι έναν, αλλά πολλούς ρόλους κατά τη διάρκεια των επτά εποχών τους».

Έχετε σκεφτεί πόσους ρόλους αναλαμβάνουμε στη ζωή μας; Είμαστε ο γιος, η κόρη, ο αδερφός, η αδερφή, ο πατέρας, η μητέρα κάποιου. Ταυτόχρονα είμαστε μαθητές, επιχειρηματίες, φίλοι, αθλητές, ταξιδευτές, καλλιτέχνες, μέντορες, σύζυγοι, συνάδελφοι, εραστές… αλλά στο δικό μας εργαστήριο θ’ ασχοληθούμε –κυρίως- με τους  ρόλους που μας καθορίζουν και αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία συγκροτούμε τη σχέση μας με τον κόσμο και τους άλλους ανθρώπους.

Το εργαστήριό μας θα διαρκέσει έξι βδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα εξετάσουμε το ρόλο του πατέρα, της μητέρας και των αδερφών. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από δημοφιλείς ταινίες και γνωστά έργα της λογοτεχνίας, θα κάνουμε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα και τη σημασία αυτών των ρόλων για εμάς τους ίδιους, αλλά και τους σημαντικούς ανθρώπους που απαρτίζουν την οικογένειά μας.

Το εργαστήριο θα προσεγγίσει μερικά από τα εξής ερωτήματα:

  • Ποιος είμαι ανάλογα με το ρόλο που κάθε φορά παίζω;
  • Ποια η σημασία του πατρικού ρόλου και ποια η σχέση του πατέρα με το γιο και την κόρη του;
  • Μάνα, μητέρα, μαμά. Η σημασία της πρώτης μας αγάπης και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζει τη μετέπειτα ζωή μας
  • Υπάρχει αδερφική αντιζηλία και αν ναι, μέχρι πού μπορεί να φτάσει; Έχει σημασία η σειρά γέννησης σε μια οικογένεια;
  • Είμαι έτοιμος να γίνω γονέας;

Ελάτε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους εαυτούς μας, μέσα από τους ρόλους του πατέρα, της μητέρας και των αδερφών και να επιστρέψουμε έστω και για λίγο στην πατρίδα των παιδικών μας χρόνων.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα. Θα προηγηθεί συζήτηση μέσω τηλεφώνου ή συνάντηση μέσω Skype.
«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Ελεάνα Πανδιά επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία. Κάνω το διδακτορικό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με κοινή εποπτεία από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Έχω εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε δομές πολιτισμού συντονίζοντας προγράμματα δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ως καθηγήτρια Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας σε φροντιστήριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως συντάκτης σε διαδικτυακά περιοδικά.

Η ψυχολογία αποτελεί για μένα το εργαλείο κατανόησης του κόσμου και οι προτάσεις της ψυχαναλυτικής προσέγγισης πυξίδα για την πλοήγηση στο ταξίδι της αυτογνωσίας. Μαζί θα εξερευνήσουμε τις σχέσεις με τους πιο σημαντικούς άλλους της ζωής μας και το ρόλο που παίζουν εκείνοι στην εξέλιξή μας κι εμείς στη δική τους.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Έναρξη: 19 Φεβρουαρίου 2015

Κόστος: 20 ευρώ /εβδομάδα – σύνολο 6 εβδομάδων: 120 ευρώ (σε δόσεις)
10% έκπτωση σε ανέργους, φοιτητές & συνταξιούχους

Email επικοινωνίας: seminaria@psy-che.gr
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 6977 500 954

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής,καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διοργάνωση

Psy-che_m

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here