Oi roloi tis zois mas_II_newOnline Εργαστήριο Ψυχολογίας

Ο William Shakespeare έγραφε: «Όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή και όλοι οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, ηθοποιοί που κάνουν εισόδους και εξόδους από τη σκηνή και παίζουν όχι έναν, αλλά πολλούς ρόλους κατά τη διάρκεια των επτά εποχών τους».

Έχετε σκεφτεί πόσους ρόλους αναλαμβάνουμε στη ζωή μας; Είμαστε ο γιος, η κόρη, ο αδερφός, η αδερφή, ο πατέρας, η μητέρα κάποιου. Ταυτόχρονα είμαστε μαθητές, επιχειρηματίες, φίλοι, αθλητές, ταξιδευτές, καλλιτέχνες, μέντορες, σύζυγοι, συνάδελφοι, εραστές…

Στον ονειρικό χώρο που δημιουργεί η έμπνευση των καλλιτεχνών, λογοτεχνών και κινηματογραφιστών, χρησιμοποιούμε την ψυχαναλυτική θεωρία για να σκιαγραφήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται και μας καθορίζουν οι  σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες και τους συντρόφους μας.

Η τέχνη αποτελεί έναν καμβά μέσα στον οποίο το τοπίο ή και τα πορτρέτα παίρνουν τη μορφή της ερμηνείας που τους δίνουμε εμείς. Με αφορμή αγαπημένες ταινίες και βιβλία, θέτουμε στον εαυτό μας, αλλά και ο ένας στον άλλο, ερωτήματα σχετικά με:

  • Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ουσιαστικές και αληθινές σχέσεις;
  • Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στον τρόπο που μας αγάπησαν και σε εκείνον που αγαπάμε;
  • Ποιο ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι σχέσεις που έχουμε με την οικογένειά μας;
  • Ποιο ρόλο επιλέγουμε να παίζουμε στις φιλικές, επαγγελματικές  και ερωτικές μας σχέσεις;

Το εργαστήρι  «Οι ρόλοι της ζωής μας – Μέρος ΙΙ: Βελτιώνουμε τις σχέσεις μας», θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και θα εστιάσει στους ερωτικούς, επαγγελματικούς και φιλικούς ρόλους της ζωής μας. Είναι εξ’ αποστάσεως και μπορείτε να συμμετέχετε οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε ώρα ή μέρα της εβδομάδας.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα. Θα προηγηθεί συζήτηση μέσω τηλεφώνου.
«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Ελεάνα Πανδιά επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία. Κάνω το διδακτορικό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με κοινή εποπτεία από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Έχω εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε δομές πολιτισμού συντονίζοντας προγράμματα δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ως καθηγήτρια Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας σε φροντιστήριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως συντάκτης σε διαδικτυακά περιοδικά.

Η ψυχολογία αποτελεί για μένα το εργαλείο κατανόησης του κόσμου και οι προτάσεις της ψυχαναλυτικής προσέγγισης πυξίδα για την πλοήγηση στο ταξίδι της αυτογνωσίας. Μαζί θα εξερευνήσουμε τις σχέσεις με τους πιο σημαντικούς άλλους της ζωής μας και το ρόλο που παίζουν εκείνοι στην εξέλιξή μας κι εμείς στη δική τους.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνίες: 04 Φεβρουαρίου  – 02 Μαρτίου 2016 (4 εβδομάδες)

Κόστος: 20 ευρώ /εβδομάδα – σύνολο 4 εβδομάδων: 80 ευρώ (σε 2 δόσεις)

Email για κρατήσεις: seminaria@psy-che.gr
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6977 500 954

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν προαπαιτείται να έχει παρακολουθήσει κάποιος το πρώτο μέρος του εργαστηρίου.

Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατεβάστε εδώ την αίτηση συμμετοχής και στείλτε τη στο seminaria@psy-che.gr
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι το τρίτο σεμινάριο,που επιθυμώ να παρακολουθήσωελπίζω να μην είμαι εκπρόθεσμη,όπως έχω ξαναπεί με ενδιαφέρει ο τρόπος που προσεγγίζονται θέματα ψυχολογίας, καθώς και ο τρόπος καθοδήγησης και ενημέρωσης ό την κα Πανδιά

  2. […] Η Ελεάνα Πανδιά είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μετά από σπουδές Επικοινωνιολογίας και μεταπτυχιακή ειδίκευση στην ψυχολογία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού όπου συμμετείχε σε καλλιτεχνικά εργαστήρια παιδιών κι εφήβων υπό τη διεύθυνση της κυρίας Γεωργίας Δαμοπούλου. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως συντάκτρια σε διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης. Μπορείτε να δείτε εργαστήριά της εδώ:   http://psy-che.gr/407/i-roli-tis-zois-mas-meros-ii-veltionoume-tis-schesis-mas/ […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here