efiveia se dyo lipseis_photoΨυχολογία και Κινηματογράφος: Νέο Εργαστήριο online

Επιλέγουμε την εξελικτική περίοδο της εφηβείας για να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν, μέσα από τις διάφορες ψυχολογικές θεωρίες και έρευνες, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο μεγάλο πανί και θα έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε σχετικά και να συζητήσουμε σχετικές σκέψεις μας. Παράλληλα, θα μπούμε στη διαδικασία να παρακολουθούμε με ενεργό τρόπο τις κινηματογραφικές ταινίες και θα ευαισθητοποιηθούμε στην κινηματογραφική γλώσσα διάφορων σκηνοθετών.

Το εργαστήριο θα είναι εξ’ αποστάσεως και θα διαρκέσει έξι βδομάδες, κατά τις οποίες θα εξετάσουμε, αξιοποιώντας σχετικά φιλμ, διάφορα θέματα που απασχολούν την περίοδο της εφηβείας:

Ψυχολογικές θεωρίες για την Εφηβεία. Τα χαρακτηριστικά της αναπτυξιακής περιόδου

  • Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία
  • Έφηβος: Παιδί ή ενήλικας;
  • Εφηβεία και διαφορετικότητα
  • Εφηβεία και Ψυχοπαθολογία ( Δυσκολίες Προσαρμογής στο Σχολείο και στην οικογένεια, Συμπεριφορές βίας και θυματοποίησης, Ψυχώσεις, Διατροφικές Διαταραχές)
  • Σχέσεις γονέων και παιδιών στην εφηβεία
  • Εφηβεία: Η εποχή των φαντασιώσεων και της διαμόρφωσης ταυτότητας

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα και μπορεί να συμμετέχει κανείς απ’ όπου κι αν βρίσκεται. Θα προηγηθεί συζήτηση μέσω τηλεφώνου ή Skype.

«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Εύη Αβδελίδου, φιλόλογος και ψυχολόγος, με ειδίκευση στην Σχολική Ψυχολογία. Είμαι Υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Κινηματογράφος και Εκπαίδευση: Διαπραγμάτευση της μεταναστευτικής εμπειρίας των μαθητών/μαθητριών”. Έχω εργαστεί ως σχολική ψυχολόγος με παιδιά, εφήβους και γονείς, σε διάφορα πλαίσια (Κ.Κ.Ψ.Υ. Δήμου Βύρωνα, Παιδικά χωριά SOS, Αρσάκεια Σχολεία, Προγράμματα Εκπαίδευσης Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών- Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, “Παίζοντας”, ΚΨΥ “Νήσος”-Εν έργω) και ιδιωτικά (άδεια άσκησης επαγγέλματος), αλλά και ως ερευνήτρια.

Παράλληλα, γράφω για τον κινηματογράφο στα περιοδικά ΛYKOS, Μove it, Μπομπίνα και Ψυχο-γραφήματα.

 

Έχω σκηνοθετήσει την ταινία μικρού μήκους “Bunny(s)Cake” (2014) και συν-σκηνοθετήσει το ντοκυμαντέρ μικρού μήκους “Στις ίδιες θέσεις” (2014).

 

Το να συνδυάζω την αγάπη μου για την κατανόηση των ανθρώπων, τον κινηματογράφο και το γράψιμο μέσα από τις δραστηριότητές μου είναι ένα δώρο για μένα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες: 28 Μαΐου – 8 Ιουλίου 2015 (6 εβδομάδες)

Κόστος: 20 ευρώ /εβδομάδα – σύνολο 6 εβδομάδων: 120 ευρώ (σε 2 δόσεις)
10% έκπτωση σε ανέργους, φοιτητές & συνταξιούχους

Email για κρατήσεις: seminaria@psy-che.gr
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 211 012 5152

 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο:  seminaria@psy-che.gr

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here