letterΕργαστήριο Εκφραστική Γραφής On Line
«Θα τιμήσω τα Χριστούγεννα στην καρδιά μου και θα προσπαθήσω να το κρατήσω όλο το χρόνο»
Τσαρλς Ντίκενς

Αν κάθε χρόνο μετά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναρωτιέστε γιατί οι γιορτές έφυγαν χωρίς να έχετε προλάβει να καταλάβετε το νόημά τους, τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σας.

Φέτος, μπείτε εγκαίρως στο πνεύμα των γιορτών και αφεθείτε στο κλίμα των ημερών με το εξ’ αποστάσεως εργαστήριο εκφραστικής γραφής «Γράφοντας τη χριστουγεννιάτικη ιστορία μου», διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2013).

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την περίοδο των Χριστουγέννων με παιδικές αναμνήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις, δώρα, ευχές, αγάπη, αλλά και… με τρέξιμο της τελευταίας στιγμής, άγχος, ξεσπάσματα, μελαγχολία, απώλειες…

Μέσα από αυτό το εργαστήριο θα εξερευνήσουμε τα συναισθήματά μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους, θα εκφραστούμε ελεύθερα και γιατί όχι… θα ξαναγίνουμε παιδιά, γράφοντας!

Και… ποιος ξέρει; Ίσως οι φετινές αποφάσεις για τη νέα χρονιά να διαρκέσουν περισσότερο!

Μπορώ να συμμετέχω;
Αν είσαι ενήλικας και θέλεις να βάλεις στη ζωή σου το γράψιμο, μπορείς να συμμετέχεις. Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω on line;
Μόνο να έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή και ίντερνετ. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, αρκεί να γνωρίζεις πώς να στέλνεις email και για τα υπόλοιπα θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα προηγηθεί μικρή συζήτηση μέσω τηλεφώνου ή Skype.

Τι να μην περιμένεις: το συγκεκριμένο εργαστήριο δε μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα, ούτε ν’ αντικαταστήσει θεραπευτικές συνεδρίες ή την επίσκεψη σε ψυχολόγο.

«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»
Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και η εκφραστική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία.
Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) κι έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Science View και του International Association for Journal Writing.

Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική κι εκφραστική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη δημιουργική γραφή. Γράφω διηγήματα και λογοτεχνία ντοκουμέντου. Η νουβέλα μου “Η Σύβι και ο Daddy” είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχω εργαστεί ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) και ιστοσελίδες, καθώς και στην ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Είμαι δημιουργός του επιτυχημένου ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» (www.psychografimata.com).

Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε στον εαυτό σας ή σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο το καλύτερο δώρο: ένα εργαστήριο εκφραστικής γραφής!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εισηγήτρια: Δήμητρα Διδαγγέλου
Διάρκεια: 4 εβδομάδες
Ημερομηνίες: 21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2013

Κόστος: 20 ευρώ ανά εβδομαδιαίο εργαστήριο/ 15 για άνεργους και φοιτητές
Email επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 8549865

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Εγγραφές:
Αιτήσεις μέχρι τις 12 Νοεμβρίου
Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη συνημμένη αίτηση και στείλτε τη στο: expressive.writing@yahoo.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here