letterΕργαστήριο εκφραστικής γραφής εξ’ αποστάσεως

«Θα τιμήσω τα Χριστούγεννα στην καρδιά μου και θα προσπαθήσω να το κρατήσω όλο το χρόνο»
Τσαρλς Ντίκενς

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την περίοδο των Χριστουγέννων με παιδικές αναμνήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις, δώρα, ευχές, αγάπη, αλλά και… με τρέξιμο της τελευταίας στιγμής, άγχος, ξεσπάσματα, μελαγχολία, απώλειες…

Μέσα από αυτό το εργαστήριο εκφραστικής γραφής θα εξερευνήσουμε τα συναισθήματά μας με αφορμή την περίοδο των γιορτών που έρχεται, θα εκφραστούμε ελεύθερα και… θα ξαναγίνουμε παιδιά, γράφοντας!

Πώς θα διεξαχθεί το εργαστήριο;

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί μέσω video conference. Είναι απαραίτητο να έχετε σύνδεση στο ίντερνετ, κάμερα και μικρόφωνο. Θα γίνει σε μικρές ομάδες, με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα σας δοθούν ακριβείς οδηγίες για τη σύνδεσή σας, δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις.

Τι είναι η εκφραστική γραφή;

Στην εκφραστική γραφή το κύριο εργαλείο μας είναι το γράψιμο, το οποίο χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε, να έρθουμε σ’ επαφή με την εσωτερική φωνή μας και να θεραπευτούμε. Μέσω των λέξεων μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, να διηγηθούμε την προσωπική μας ιστορία. Να κατανοήσουμε ποιοι είμαστε και τι είναι σημαντικό για μας. Καθώς διαβάζουμε και ακούμε τις λέξεις που εμείς γράψαμε ανοίγονται μπροστά μας νέες προοπτικές για να προχωρήσουμε τη ζωή μας.

Πιο αναλυτικά, μπορείτε να δείτε εδώ.
http://ekfrastiki-grafi.gr/217/sichnes-erotisis/

 

Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω;

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και η εκφραστική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) κι έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Έχω εκπαιδευτεί στη Θεραπευτική κι Εκφραστική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Έχω παρακολουθήσει επιπρόσθετα σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη δημιουργική γραφή.

Για δέκα χρόνια είχα εργαστεί ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) και ιστοσελίδες, καθώς και στην ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ. Η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» κυκλοφορεί από τις εκδ. Γαβριηλίδης.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Science View και του International Association for Journal Writing.

Είμαι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» (www.psychografimata.com) και ιδιοκτήτρια της επιχείρησης  Ψ-Χ.

 

Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε στον εαυτό σας ή σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ένα ξεχωριστό δώρο: ένα εργαστήριο εκφραστικής γραφής!

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνία και ώρα: 13 Δεκεμβρίου 2014, 16.00 – 18.00
Κόστος: 25 ευρώ, για φοιτητές & ανέργους έκπτωση 10%

Email επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 8549865

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής


Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here