«Ένα βιβλίο πρέπει να είναι το τσεκούρι για την παγωμένη θάλασσα μέσα μας.»
Φραντς Κάφκα

 

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας διοργανώνει νέο διαδικτυακό σεμινάριο στη βιβλιοθεραπεία.

Το ταξίδι της ανάγνωσης ενός βιβλίου εκτός από πνευματικό είναι και ψυχικό και μπορεί να οδηγήσει σε μια διαδικασία επουλωτική, καθαρκτική και θεραπευτική. Αυτή ακριβώς είναι και η βάση της βιβλιοθεραπείας, η οποία βασίζεται στην ανακουφιστική και παρηγορητική λειτουργία που μπορεί να έχει η ανάγνωση. Η χρήση της ενδείκνυται για πλήθος ψυχολογικών θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει εκμάθηση τεχνικών και μοντέλων βιβλιοθεραπείας με βιωματικό τρόπο με σκοπό την χρήση τους στο ψυχοθεραπεία ή σε άλλα πλαίσια με σκοπό την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη (εκπαίδευση, κοινότητα κ.ά). Θα δοθεί υλικό και πηγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στην πράξη.

Επιπλέον, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:

  • Πώς η ανάγνωση βιβλίων έχει/μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μου;
  • Πώς μπορώ να βοηθήσω τους άλλους να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσα από το διάβασμα;
  • Πώς μπορώ να εντάξω τη βιβλιοθεραπεία στην εργασία μου;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς στην ψυχική υγεία, ψυχολόγους, συμβούλους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, coaches κ.ά.

Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο:
Τι είναι η βιβλιοθεραπεία;

Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο (σε διεθνές και εθνικό επίπεδο) από τον επίσημο φορέα πιστοποίησης Libero Asssurance και αποδίδει στους συμμετέχοντες 10 μονάδες Continual Professional Development (CPD) και 0.3 ECTS/ECVET.

Είπαν για το σεμινάριο

«Ευχαριστούμε πολύ για το διήμερο, ήταν πολύ απολαυστικό και άκρως ενδιαφέρον. Θα το συνόψιζα το σεμινάριο ως πολύ δουλεμένο, άρτιο και κατατοπιστικό τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε βιωματικές ασκήσεις. Μου έδωσε έναυσμα να θέλω να εφαρμόσω τις τεχνικές που έμαθα και να μελετήσω ακόμα περισσότερο γύρω από τη βιβλιοθεραπεία.»
Α.Α., Κοινωνική Λειτουργός

«Μια πολύ ευχάριστη εμπειρία με ενδιαφέρουσα θεματολογία, ζεστό και φιλικό κλίμα στην ομάδα! Ανακαλύπτεις πράγματα και για τον εαυτό σου και δοκιμάζεις μια νέα οπτική στα πράγματα.»
Μ.Μ., Ψυχολόγος

«Δήμητρα ευχαριστούμε για την ασφάλεια, την ευγένεια, την καλοσύνη και το μοίρασμα (και της γνώσης οκ) κυρίως όμως της ύπαρξης και της δημιουργίας.
Απλά πράγματα όλα….αρκεί να επιθυμείς να αφεθείς στις λέξεις και στη στιγμή. Η τάξη τους είναι…δημιουργική.
Άλλωστε, τι θαρρείς πως στο βάθος είναι η ποίηση;
Είναι…στιγμές σαν κι αυτές που βίωσες ενώ δημιουργούσες μαζί με άλλους
Η ζωή και η ψυχή….συνεργάζονται αρμονικά όταν προσφέρεται χώρος ασφαλής για να συναντηθούν 
Τι νομίζεις λοιπόν κατά βάθος η ποίηση είναι…ένα συνεργατικό Σύμπαν που και έχει και δημιουργεί χώρο για όλους…ένα Σύμπαν στον πυρήνα του οποίου είναι η ελευθερία και ο πλούτος της διαφορετικότητας.»
Ε.Σ., Ψυχοθεραπεύτρια

 

Βιογραφικό εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου σπούδασε Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε κι εξειδικεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη βιβλιοθεραπεία, στη συστημική προσέγγιση, στην τραυματοθεραπεία CRM, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην καθοδήγηση διαλογισμού.

Διδάσκει και οργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη θεραπευτική γραφή για επαγγελματίες στην ψυχική υγεία και το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εκφραστική γραφή στην εκπαίδευση και στην κοινότητα.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου (2380), είναι αναγνωρισμένη από την Βελγική Επιτροπή Ψυχολόγων (812333003), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων  (2671), Mental Health Europe, Lapidus International.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης και Θεραπείας.

Έχει γράψει λογοτεχνικά κι επιστημονικά βιβλία και το τελευταίο βιβλίο της έχει  τίτλο “Ευγνωμοσύνη” (εκδόσεις Καστανιώτη, 2020).

Είναι τακτική αρθρογράφος στην Huffington Post Greece.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί το φθινόπωρο του ’24.
Για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να τη στείλετε στο info@expressingmyself.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου με live εισηγήσεις. Χρειάζεται καλή σύνδεση στο ίντερνετ και ανοιχτή κάμερα καθώς θα είναι διαδραστικό.  

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχουσες/-ντες θα λάβουν βεβαίωση και πιστοποιητικό παρακολούθησης στο οποίο θα αναγράφονται οι 10 μονάδες CPD και 0.3 ECTS/ECVET.

Κόστος:
Early bird μέχρι 29/7: 150€

Κανονικό κόστος: 180€
Έκπτωση 10% για δύο και παραπάνω άτομα που θα εγγραφούν μαζί

Λόγω της βιωματικής φύσης του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία αποστολής της αίτησης. 

 

ΠΛΗΡΩΜΗ:
Για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό κάντε κλικ ΕΔΩ

Για πληρωμή με κάρτα:
Εγγραφή early bird
Κανονική τιμή

 

Έκπτωση 10% early bird (ομαδική εγγραφή)
Έκπτωση 10% κανονική τιμή (ομαδική εγγραφή)

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here