Εισηγήτρια: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης και Θεραπείας οργανώνει διαδικτυακή ομάδα αναστοχαστικής γραφής για επαγγελματίες στην ψυχική υγεία. Ο σκοπός είναι η επεξεργασία των θεμάτων που προκύπτουν με τους θεραπευόμενους και η σύνδεση με συναδέλφους.

Στην ομάδα θα χρησιμοποιούνται τεχνικές εκφραστικής γραφής ώστε να γίνεται αναστοχασμός της δουλειάς και των περιστατικών, συζήτηση προβληματισμών και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων.

Η διαδικασία θα γίνεται σε τρεις φάσεις: συζήτηση καθορισμένου επαγγελματικού θέματος (π.χ. ισορροπία επαγγελματικής – προσωπικής ζωής, συνεδρίες και διαδίκτυο, νέες μελέτες, κλπ), γράψιμο σχετικό με τα περιστατικά, διάβασμα γραπτού- ανατροφοδότηση.

Η ομάδα δεν θα είναι εποπτείας, αλλά θα ενισχύει την αυτο-εποπτεία.

Με το να γινόμαστε συγγραφείς και αναγνώστες της εμπειρίας μας με τους θεραπευόμενους μπορούμε να πάρουμε απόσταση και να αλλάξουμε την οπτική μας, να βρούμε νέες λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν και να εμβαθύνουμε στη δουλειά μας, η οποία πολλές φορές είναι μοναχική.

Η ομάδα απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς της ψυχικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγους, ψυχίατρους, συμβούλους ψυχικής υγείας).
Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με το γράψιμο.

Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ:
Ο αναστοχασμός των περιστατικών μέσω της θεραπευτικής γραφής

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι συναντήσεις θα γίνονται διαδικτυακά μία Παρασκευή το μήνα από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, ώρες 10.00 – 11.30πμ

1η συνάντηση: 14 Οκτωβρίου 2022
2η:18 Νοεμβρίου 2022
3η: 16 Δεκεμβρίου 2022
4η: 13 Ιανουαρίου 2023
5η: 10 Φεβρουαρίου 2023
6η: 10 Μαρτίου 2023
7η: 7 Απριλίου 2023
8η: 13 Μαΐου 2023

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 28€
Κόστος για εφάπαξ πληρωμή όλων των συναντήσεων: 170€

Email επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 854 9865

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο: expressive.writing@yahoo.com

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
www.expressingmyself.gr

 


 

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο). Έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευθεί στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην τραυματοθεραπεία CRM, στη συστημική προσέγγιση, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη βιβλιοθεραπεία, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην καθοδήγηση διαλογισμού.

Διδάσκει και οργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη θεραπευτική γραφή για επαγγελματίες στην ψυχική υγεία και το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εκφραστική γραφή στην εκπαίδευση και στην κοινότητα.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου (2380), είναι αναγνωρισμένη από την Βελγική Επιτροπή Ψυχολόγων (812333003), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων  (2671), Mental Health Europe, Lapidus International.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης και Θεραπείας.

Έχει γράψει λογοτεχνικά κι επιστημονικά βιβλία και το τελευταίο βιβλίο της έχει  τίτλο “Ευγνωμοσύνη” (εκδόσεις Καστανιώτη, 2020).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here