Θεραπευτική Γραφή

 

Μια από τις κύριες υπηρεσίες του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης είναι οι συνεδρίες και τα εργαστήρια Θεραπευτικής Γραφής, τα οποία προσφέρονται από την ψυχολόγο MSc Δήμητρα Διδαγγέλου.

Στην Θεραπευτική Γραφή (ή αλλιώς Εκφραστική Γραφή), το γράψιμο χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων. Δίνονται συγκεκριμένες τεχνικές και χρησιμοποιούνται μέθοδοι οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από ειδικούς επιστήμονες.

Μέσω της θεραπευτικής/ εκφραστικής γραφής ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Οι συνεδρίες και τα εργαστήρια της θεραπευτικής/ εκφραστικής γραφής μπορούν αν γίνουν είτε ατομικά είτε ομαδικά και απευθύνονται σε ενήλικες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την προσωπική τους εξέλιξη, επιθυμούν ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτογνωσία, να επεξεργαστούν γεγονότα και αλλαγές στη ζωή τους, να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους άλλους και τις σχέσεις τους, να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις, να βρουν ισορροπία μεταξύ εσωτερικής κι εξωτερικής ζωής και ν’ αυξήσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Επιλέξτε ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα:

  1. Προσωπική Ανάπτυξη – καθορισμός στόχων και αριθμού συνεδριών έπειτα από συνομιλία με την ψυχολόγο
  2. Γράφοντας μέσα από τις αλλαγές – Σετ 6 συνεδριών που απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο αλλαγών
  3. Συγγραφικό ξεμπλοκάρισμα και ενδυνάμωση δημιουργικότητας – σετ 4 συνεδριών που απευθύνεται σε νέους ή έμπειρους συγγραφείς ή καλλιτέχνες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις καλλιτεχνική τους έκφραση, ν’ αυξήσουν τη δημιουργικότητά τους και ν’ απογειώσουν το ταλέντο τους
  4. Προσωπικό ή ομαδικό retreat θεραπευτικής γραφής : Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση ομαδικού ή προσωπικού σας retreat θεραπευτικής γραφής στο Πήλιο. Το περιεχόμενό του μπορεί να είναι σχεδιασμένο από εσάς ή μπορεί να το αναλάβει η ψυχολόγος Δήμητρα Διδαγγέλου, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την εκφραστική/ θεραπευτική γραφή, επικοινωνήστε σήμερα με τη Δήμητρα Διδαγγέλου και κανονίστε δωρεάν ενημέρωση μέσω Skype.

Επιπλέον, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Θεραπευτική Γραφή, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες. Περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. 

Email: expressive.writing@yahoo.com