Θεραπεία ψυχικού τραύματος με τη μέθοδο CRM® 

Στο Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας εφαρμόζεται ένα από τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα μοντέλα τραυματοθεραπείας, το Comprehensive Resource Model (CRM® ).

Πρόκειται για ένα μοντέλο με νευροβιολογική βάση που χρησιμοποιείται στην ψυχοθεραπεία ατόμων που βιώνουν αποτελέσματα ή συμπτώματα ψυχοσυναισθηματικών τραυμάτων.

Η μέθοδος αναπτύχθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται από την Αμερικανίδα ψυχολόγο Lisa Schwarz μέσα από ένα συνδυασμό δοκιμασμένων θεραπειών ψυχικού τραύματος.

Η μέθοδος έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην επεξεργασία και επούλωση των ψυχικών τραυμάτων, με τα θεραπευτικά αποτελέσματά της να διαρκούν σε βάθος χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της ενισχύεται γενικότερα η ψυχοθεραπευτική διαδικασία και η ψυχική ενδυνάμωση του ατόμου.

Το CRM® αρχικά αναπτύχθηκε για χρήση με άτομα που πάσχουν από μετατραυματικό στρες, σοβαρές διασπαστικές διαταραχές και διαταραχές προσκόλλησης, ωστόσο αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι περισσότερες διαγνώσεις.

Υπήρξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε για τα ψυχικά τραύματα βετεράνων στρατιωτικών και των οικογενειών τους, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές άλλες καταστάσεις, όπως η βελτίωση της απόδοσης στον αθλητισμό, στις εκφραστικές τέχνες, στην προετοιμασία δημόσιας ομιλίας ή κάθε είδους ανάγκη απόδοσης σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα κ.ά.

 

Σε οποιοδήποτε στάδιο της πορείας της ζωής μπορούν να συμβούν γεγονότα που να τραυματίσουν ψυχοσυναισθηματικά το άτομο και να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος.

 

Με τη χρήση του CRM® γίνεται επεξεργασία των τραυματικών συμβάντων σε ένα ασφαλές πλαίσιο, χωρίς τον κίνδυνο της «πλημμύρας» από τα αρνητικά συναισθήματα και της αίσθησης απώλειας του ελέγχου. Η επεξεργασία του τραύματος πραγματοποιείται με τη χρήση των εσωτερικών πηγών δύναμης.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας CRM® αξιοποιούνται οι διάφορες «καταστάσεις του Εγώ», η τραυματική εμπειρία προσεγγίζεται σε ένα νέο, ασφαλές πλαίσιο με διαφορετική οπτική και αναδύεται μια νέα αλήθεια γύρω από αυτήν.

Οι συνεδρίες CRM® στο Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας διεξάγονται από την αδειούχο ψυχολόγο Δήμητρα Διδαγγέλου στο πλαίσιο μιας ήδη εγκατεστημένης ψυχοθεραπευτικής σχέσης – είτε αυτόνομα (μία ή περισσότερες συνεδρίες μόνο με CRM®) είτε συνδυαστικά στο πλαίσιο μιας συνηθισμένης συνεδρίας μόνο με ομιλία. Πολλές φορές συνδυάζεται με τεχνικές θεραπευτικής γραφής.

Οι συμμετέχοντες στις συνεδρίες CRM® εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τις τεχνικές και μόνοι/μόνες τους ανάμεσα από τις συνεδρίες, ώστε η ψυχική ενδυνάμωση να ενισχύεται καθημερινά.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο email: expressive.writing@yahoo.com

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here