Η Σύβι και ο Ντάντυ E-BOOK

  Η Σύβι και ο Ντάντυ E-BOOK

  Κατεβάστε σε e-book τη νουβέλα "Η Σύβι και ο Ντάντυ"
  Συγγραφέας: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc

  --------------------------------------------------------------------------------------------------

  Πού σταματά η λογική και πού αρχίζει η τρέλα; Πού η πραγματικότητα και πού τα όνειρα;

  Η αφηγήτρια και κεντρική ηρωίδα, εσώκλειστη για μέρες σ’ ένα διαμέρισμα, καταγράφει μαρτυρίες ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα, πρώην έγκλειστων σε ψυχιατρεία*. Κάθε φράση τους της γεννά απωθημένες σκέψεις, αφυπνίζει σβησμένες μνήμες, ανασύρει θαμμένες εικόνες.

  Παράλληλα και αντιστικτικά ο αναγνώστης παρακολουθεί λεπτομέρειες από την πολύπαθη ζωή της Σύλβιας Πλαθ· η Αμερικανή ποιήτρια για ένα διάστημα εργαζόταν ως γραμματέας στο ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη, αποδελτιώνοντας κι εκείνη όνειρα ψυχασθενών προκειμένου να εμπνευστεί για τα γραπτά της. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς της, ήταν το περίφημο διήγημα «Ο Κυρ – Πανικός και η βίβλος των ονείρων».

  Η εμμονή της αφηγήτριας με την Πλαθ ταράζει τον ύπνο της, και τα όνειρά της γίνονται ένα συνονθύλευμα της δικής της πραγματικότητας, της Πλαθ και των ασθενών.

  Από ένα σημείο και μετά γίνεται μια σύγχυση από πρόθεση και επιλογή, όπου η αφηγηματική φωνή της ηρωίδας, το υλικό των μαρτυριών και το υλικό της Πλαθ πλέκονται λες και γίνονται το ίδιο αφηγηματικό πρόσωπο. Ανάμεσα σ’ όλους τριγυρνά μια εφτάψυχη γάτα…

  «Τα όνειρα είναι πραγματικά όσο διαρκούν. Μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω για τη ζωή;»
  Ellis Havellock, Βρετανός ψυχολόγος

  *Οι μαρτυρίες είναι αληθινές και προέρχονται από το ντοκιμαντέρ της συγγραφέως «Αποϊδρυματοποίηση: ο δρόμος της επιστροφής», το οποίο γυρίστηκε σε ειδικούς ξενώνες, οικοτροφεία και διαμερίσματα που λειτουργούν με το πρόγραμμα της αποασυλοποίησης «Ψυχαργώς». Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση και σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Η ανωνυμία των ενοίκων διατηρείται με αλλαγές στα ονόματα και σε λεπτομέρειες της ζωής τους.

  Κριτικές & Δημοσιεύσεις:
  Εφημερίδα των Συντακτών
  “Φρέαρ”
  e-ptolemaios.gr
  Στάχτες
  Time Out Cyprus
  Το διπλανό τραπέζι 

   

  Έτος έκδοσης: 2014
  Αριθμός σελίδων: 106

  €5,00