Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας

 

«Το γράψιμο είναι μια πράξη ανακάλυψης.»
Natalie Goldberg

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε τη δημιουργία της κοινότητας εκφραστικής γραφής, ένα διαδικτυακό χώρο συνάντησης όσων αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την έκφραση μέσω της γραφής.

Αυτή η κοινότητα απευθύνεται σε όσες/όσους αναζητούν χώρο και χρόνο για να αναπτύξουν το γράψιμο και συγχρόνως επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και άλλους ανθρώπους με δημιουργικό τρόπο.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υποστηρικτικό καταφύγιο για να διερευνούμε πού βρισκόμαστε στο εδώ και τώρα, να συνδεθούμε, να εκφράζουμε ελεύθερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις, να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες, τις αγωνίες αλλά και τις ελπίδες της νέας εποχής που αναδύεται.

Το γράψιμο μπορεί να γίνει ένα πανίσχυρο εργαλείο για την προσωπική μας ανάπτυξη και θεραπεία. Μέσω αυτού μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, να διηγηθούμε την προσωπική μας ιστορία. Να κατανοήσουμε ποιες/ποιοι είμαστε και τι είναι σημαντικό για εμάς. Καθώς διαβάζουμε και ακούμε τις λέξεις που εμείς γράψαμε ανοίγονται μπροστά μας νέες προοπτικές για να προχωρήσουμε τη ζωή μας.

Η επεξεργασία των θεμάτων του εργαστηρίου θα γίνει μέσα από βιωματικές ασκήσεις εκφραστικής γραφής και βιβλιοθεραπείας, τη δημιουργία και τη συλλογικότητα. Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή.

Πώς λειτουργεί η διαδικτυακή κοινότητα;

Πρόκειται για έναν διαδραστικό διαδικτυακό χώρο όπου στην αρχή του κάθε μήνα θα ορίζεται μια θεματική και θα δίνονται οι αντίστοιχες ασκήσεις/προτροπές και το υλικό που έχει αναπτυχθεί από την επιστημονικά υπεύθυνη. Στη συνέχεια, η ομάδα θα επεξεργάζεται και θα συζητά το υλικό και ό,τι έχει προκύψει από αυτό.

Ενδιάμεσα θα πραγματοποιούνται ζωντανές διαδικτυακές συναντήσεις μέσω βίντεο με σκοπό την ανατροφοδότηση, τη σύνδεση, το μοίρασμα των εμπειριών και την ενθάρρυνση. Θα υπάρχουν επίσης καλεσμένοι εισηγητές/εισηγήτριες.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή.

Τι να περιμένω κάθε μήνα;

 • προτροπές γραψίματος πάνω σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας
 • live εργαστήρια
 • συζητήσεις live και γραπτώς
 • βιβλιοθεραπευτικές προτάσεις
 • βίντεο σχετικά με τα θέματα του κάθε μήνα
 • ποιήματα/κείμενα/φωτογραφίες που εμπνέουν το γράψιμο
 • email κινητοποίησης

Μια κοινότητα ανοιχτή και διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι!

Γιατί να συμμετάσχω;

Η συμμετοχή σου στη διαδικτυακή κοινότητα μπορεί να σε βοηθήσει να:

 • Γράφεις με συνέπεια
 • Μάθεις να χρησιμοποιείς το γράψιμο με σκοπό την προσωπική σου ανάπτυξη και αυτογνωσία
 • Έρθεις σε επαφή με τον αυθεντικό εαυτό και την εσωτερική φωνή σου
 • Εμβαθύνεις στη διαδικασία της γραφής
 • Γνωρίσεις νέες πτυχές του εαυτού σου
 • Αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου
 • Συνδεθείς με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετάσχω online;

Η συμμετοχή λαμβάνει χώρα σε ειδική πλατφόρμα e-learning που είναι ασύγχρονη (δεν χρειάζεται να είναι μέσα την ίδια ώρα όλοι οι συμμετέχοντες) όμως θα υπάρχει η δυνατότητα διάδρασης με τα υπόλοιπα μέλη. Θα υπάρχει καθοδήγηση για την είσοδο, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή όλες τις μέρες της εβδομάδας, 24 ώρες. Οι ζωντανές συναντήσεις θα γίνονται μέσω Zoom.

Τι είναι η Εκφραστική  Γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική γραφή περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες και είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του για την υπόλοιπη ζωή του. Μ’ ένα χαρτί και μολύβι ή έναν υπολογιστή θα έχει για πάντα μαζί του τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο, τον εαυτό του.

Περισσότερα για την εκφραστική γραφή εδώ:
https://expressingmyself.gr/sichnes-erotisis/

ΕΓΓΡΑΦΗ 

Έχουν πει για την εκφραστική γραφή

Ελευθερία, αποκάλυψη, κάθαρση. Ήταν λες και βούτηξα το στυλό στην ψυχή μου και έπειτα να το αποτύπωσα στο χαρτί. Αυτό. Και μετά να αντικρίζω την αλήθεια μου, που ήταν τελικά μέσα μου. Να βλέπω στο χαρτί εμένα, την πιο αυθεντική μου φύση.
Θ.Κ., Κύπρος

Νιώθω πως έχω μια βάση πάνω στην οποία θα μπορέσω να στηριχθώ.
Α.Α., Δωδεκάνησα

Yπήρξε μία απελευθερωτική διαδικασία, που πρόσφερε αβίαστη επαφή με την γραπτή έκφραση, ερεθίσματα και δρόμους για εντός και εκτός του εαυτού “ταξίδια”…
Γ.Σ., Κύπρος

Η εκφραστική γραφή μου έδωσε ανάσα, πνοή,  δύναμη να δω τον εαυτό μου και τις καταστάσεις γύρω μου μέσα από μιαν άλλη οπτική γωνία πιο ουσιαστική αλλά και πιο ελπιδοφόρα!!!
Ν.Κ., Λουξεμβούργο

Εξαιρετική εμπειρία που σε βοηθάει να ανακαλύψεις μια άλλη πλευρά του εαυτού σου!
Ρ.Ν., Λοζάνη

Η άποψη μου ότι το γράψιμο θεραπεύει και ψυχ-αγωγεί είναι τελικά σωστή!
Π.Ρ., Αθήνα

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οκτώβριος – Ιούνιος 2024

Κόστος: 145€/ετήσιο κύκλο χωρίς συμμετοχή στα live εργαστήρια
195€/ετήσιο κύκλο με συμμετοχή σε όλα τα μηνιαία live εργαστήρια (με ζωντανή συμμετοχή ή λαμβάνοντας το μαγνητοσκοπημένο αρχείο)

 

 

 

 

 

 

 


Εγγραφές
early bird
μέχρι τις 3/7 ΕΚΠΤΩΣΗ -50€.
Χρησιμοποιείστε τον κωδικό WRITE κατά την πληρωμή σας. 

Email επικοινωνίας: info@expressingmyself.gr
Οι εγγραφές είναι ανοιχτές όλο το χρόνο.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here