Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 2020 – ’21. 

Επιστημονικά ΥπεύθυνηΔήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, MSc, Διεθνής Πιστοποίηση στη Θεραπευτική Γραφή

————————————————————————

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης διοργανώνει εκπαιδευτικό κύκλο στη Θεραπευτική Γραφή.

Η θεραπευτική γραφή πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60 και τις τελευταίες δεκαετίες έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσέγγιση για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων, με οφέλη σε ψυχο-σωματικό επίπεδο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι βασισμένο κυρίως στις μεθόδους των Pennebaker, Adams, Thompson και Progoff και η βιβλιογραφία και μέρος του υλικού θα είναι στ’ αγγλικά.

Απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχίατροι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ).

Τι είναι η θεραπευτική γραφή

Στη θεραπευτική ή εκφραστική γραφή (χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι) το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο για την έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεων με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις μετατραυματικού στρες, κατάθλιψης, διπολικής διαταραχής, αγχωδών διαταραχών, διατροφικών και σωματικών διαταραχών, εξαρτήσεων, χρόνιων ασθενειών, σχολικών θεμάτων, προβλημάτων παιδιών – εφήβων και οικογενειών, θεμάτων προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας, επικοινωνίας κ.ά. Αναλόγως με τον στόχο, δίνονται οι κατάλληλες τεχνικές και ασκήσεις είτε σε ατομικές είτε σε ομαδικές συνεδρίες.

Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπευτική γραφή μπορείτε να δείτε εδώ

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη θεραπευτική γραφή μπορείτε να παρακολουθήσετε το ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. 

 

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή στο Therapeutic Writing Institute (Colorado, USA) και επιπρόσθετα έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεωρία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος  στους οργανισμούς: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Mental Health Europe, Lapidus International, Science View, ΕΣΗΕΑ.

Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και του Women onTop.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης

Έχει γράψει λογοτεχνικά βιβλία και το τελευταίο βιβλίο της είναι ψυχολογίας με τίτλο “Ευγνωμοσύνη” (εκδόσεις Καστανιώτη, 2020). Υπό έκδοση είναι η συμμετοχή της στο συλλογικό επιστημονικό τόμο «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε.» (εκδ. Oasis).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Έκπτωση 10% στο κόστος της εκπαίδευσης και μικρότερες δόσεις μοιρασμένες σε 10 μήνες για εγγραφές μέχρι τις 27 Ιουλίου 2020. 

Εγγραφές μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020.

Η εκπαίδευση γίνεται εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου με live εισηγήσεις σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες. Το πρόγραμμα είναι εντατικό και διαρκεί 9 μήνες.

Περιλαμβάνει:

  • Ζωντανές εισηγήσεις διδασκαλίας μέσω διαδικτύου
  • Μελέτη της βιβλιογραφίας και συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού
  • Γραπτές εργασίες
  • Βιωματικές ασκήσεις
  • Συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο
  • Πρακτική εξάσκηση
  • Εποπτεία
  • Τελική εργασία

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση εκπαίδευσης και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις τεχνικές στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους πράξης.

Για αναλυτικές πληροφορίες ρωτήστε στο παρακάτω email, αφήνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣνα τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε μαζί με ένα αναλυτικό βιογραφικό στο: expressive.writing@yahoo.com

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα προηγηθεί συνέντευξη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
www.expressingmyself.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here