Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης διοργανώνει δωρεάν βιωματικό σεμινάριο για όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο της θεραπευτικής γραφής και πώς αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών της ψυχικής υγείας.

Η θεραπευτική γραφή πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60 και τις τελευταίες δεκαετίες έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσέγγιση για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων, με οφέλη σε ψυχο-σωματικό επίπεδο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις μετατραυματικού στρες, κατάθλιψης, διπολικής διαταραχής, αγχωδών διαταραχών, διατροφικών και σωματικών διαταραχών, εξαρτήσεων, χρόνιων ασθενειών, σχολικών θεμάτων, προβλημάτων παιδιών – εφήβων και οικογενειών, θεμάτων προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας, επικοινωνίας κ.ά. Αναλόγως με τον στόχο, δίνονται οι κατάλληλες τεχνικές και ασκήσεις είτε σε ατομικές είτε σε ομαδικές συνεδρίες.

Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπευτική γραφή μπορείτε να δείτε εδώ:
https://expressingmyself.gr/sichnes-erotisis/

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχίατροι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ) και θα διεξαχθεί εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεωρία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος  των: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Mental Health Europe, Lapidus International, Science View, ΕΣΗΕΑ, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης.

Έχει γράψει λογοτεχνικά βιβλία και το βιβλίο της «Ευγνωμοσύνη» είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εάν είστε επαγγελματίας στην ψυχική υγεία κι επιθυμείτε να ακούσετε το ηχητικό αρχείο του σεμιναρίου, μπορείτε να στείλετε email στο expressive.writing@yahoo.com και να το ζητήσετε, αναφέροντας την ιδιότητά σας κι αφήνοντας ένα σύντομο βιογραφικό σας. 

——————

Ημερομηνία: Κυριακή 5 Απριλίου 2020
Ώρες: 11.00πμ – 12.00μμ

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο: expressive.writing@yahoo.com

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σημείωση: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω ίντερνετ, με ζωντανή σύνδεση με κάμερα και μικρόφωνο. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ακριβείς οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης. Το σεμινάριο θα ηχογραφηθεί και το ηχητικό αρχείο που θα προκύψει μπορεί να διατίθεται και κοινοποιείται δωρεάν σε άλλα άτομα ή  δημοσίως π.χ. σε ιστοσελίδα (δεν θα κοινοποιηθούν ποτέ επώνυμα σε τρίτους, ούτε θα φαίνονται πρόσωπα, παρά μόνο θα ακούγεται η φωνή σας εάν επιλέξετε να μιλήσετε. Εάν δεν μιλήσετε δεν θα φανεί με άλλο τρόπο η συμμετοχή σας ή το ονοματεπώνυμό σας). Με την αίτησή σας αποδέχεστε αυτόν τον όρο.

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με ενδιαφέρει η θεραπευτικη γραφή και θα ήθελα να συμμετέχω στο σεμινάριο κινητό τηλέφωνο 6983014608

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here