Συντονίστρια ομάδας: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Διαδικτυακές συναντήσεις αντίδοτο στην απομόνωση, τον φόβο και την αγωνία της πανδημίας.

Ο σκοπός της ομάδας είναι να γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για να διερευνήσουμε πού βρισκόμαστε στο εδώ και τώρα, να συνδεθούμε με τον εαυτό και τους άλλους, να εκφράσουμε ελεύθερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις, να μοιραστούμε την εμπειρία της πανδημίας, τις αγωνίες αλλά και τις ελπίδες της νέας εποχής που αναδύεται.

Το γράψιμο μπορεί να γίνει ένα πανίσχυρο εργαλείο για την προσωπική μας ανάπτυξη και θεραπεία. Μέσω αυτού μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, να διηγηθούμε την προσωπική μας ιστορία. Να κατανοήσουμε ποιες/ποιοι είμαστε και τι είναι σημαντικό για εμάς. Καθώς διαβάζουμε και ακούμε τις λέξεις που εμείς γράψαμε ανοίγονται μπροστά μας νέες προοπτικές για να προχωρήσουμε τη ζωή μας.

Η επεξεργασία των θεμάτων του εργαστηρίου θα γίνει μέσα από βιωματικές ασκήσεις εκφραστικής γραφής και βιβλιοθεραπείας.

Να είστε προσεκτικοί με τις λέξεις,
Ακόμα και με τις θαυμαστές.
Για τις θαυμαστές βάζουμε τα δυνατά μας ·
Μερικές φορές μαζεύονται σαν έντομα
Κι αφήνουν όχι ένα κεντρί αλλά ένα φιλί.
Μπορούν να είναι τόσο καλές όσο τα δάχτυλα.
Μπορούν να είναι τόσο πιστές όσο ο βράχος
Που πάνω του στρογγυλοκάθεσαι.
Αλλά μπορούν να είναι και μαργαρίτες και μελανιές.
Ωστόσο είμαι ερωτευμένη με τις λέξεις.

Anne Sexton, Λέξεις

 

Η ομάδα δημιουργείται στο πλαίσιο του Lapidus International, οργανισμού για το γράψιμο για την ευεξία.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή. Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσα σε κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης και τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς το φόβο της κριτικής.

Οι συναντήσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά ένα μήνα) και η ομάδα θα είναι ανοιχτή κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε νέα μέλη.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου είναι ψυχολόγος και συγγραφέας, δημιουργός του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης και του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας Ψυχο-γραφήματα.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν πτυχίο στην Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με κλινική κατεύθυνση και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο). Επιπλέον, έχει ειδικευθεί στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA) και έχει εκπαιδευτεί στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στη Συστημική Θεωρία, στην Συμβουλευτική Επαγγελματικής Σταδιοδρομιίας, στη Βιβλιοθεραπεία και στην Καθοδήγηση Διαλογισμού.

Στην προσέγγισή της, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, χρησιμοποιεί το γράψιμο ως κύριο εργαλείο σε συνδυασμό με τεχνικές βιβλιοθεραπείας και κάνοντας σύνθεση των μεθόδων που έχει διδαχθεί. Επιπλέον, καθώς πιστεύει πολύ στα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η επαφή με τη φύση στην προσέγγισή της -όπου είναι δυνατόν- εντάσσει αυτή την δυναμική.

Διαθέτει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος των: Mental Health Europe, Lapidus International, Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για την Ευρώπη, Science View και ΕΣΗΕΑ.

Έχει συνεργαστεί ως εισηγήτρια με το The Reader στο Βερολίνο και το WriteCY στην Κύπρο και είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Το τελευταίο βιβλίο της είναι ψυχολογίας με τίτλο «Ευγνωμοσύνη» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη (2020).

Η συλλογή διηγημάτων της «Wabi Sabi» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός (2017) και η νουβέλα «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη (2014). Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά.

Ομιλία TEDx:
https://www.youtube.com/watch?v=UNsHMEwNm2w&t=11s

 

Μάθετε περισσότερα για την εκφραστική γραφή:
https://expressingmyself.gr/sichnes-erotisis/

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες συναντήσεων 2021-’22: 10/11, 8/12, 19/1, 9/2, 9/3
Ώρα: 18.30 – 20.30
Κόστος: 20€/συνάντηση

Email επικοινωνίας και δήλωσης συμμετοχής: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 854 9865

Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να την στείλετε στο email: expressive.writing@yahoo.com

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στη συνέχεια να κάνετε την πληρωμή με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Πληρωμή με κάρτα εδώ.

Πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here