Εισηγήτρια: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Ένα εξ’ αποστάσεως εργαστήριο για όσους αγαπούν το γράψιμο, αλλά και όσους θέλουν να μάθουν να το χρησιμοποιούν ως μέσο έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης.

Με την εκφραστική γραφή μπορούμε να μάθουμε πώς να καταγράφουμε και επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές μας εμπειρίες ακούγοντας την εσωτερική μας φωνή κι εκφράζοντας τον αυθεντικό εαυτό μας.

Μέσα από την ειδική πλατφόρμα e-learning μπορείτε να συμμετάσχετε απ’ όπου και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε ώρα και μέρα της εβδομάδας. Κάθε εργαστήριο γίνεται σε μικρή διαδραστική ομάδα και περιλαμβάνει γραπτές ασκήσεις, αναγνώσματα και συζητήσεις, μέσα σε κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Βασίζεται σε συγκεκριμένες τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της εκφραστικής και θεραπευτικής γραφής.

Κάνει για μένα;

Αν θέλεις:

  • Να εξερευνήσεις άγνωστες πτυχές του εαυτού σου
  • Να εκφράζεις τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη γνώμη σου χωρίς το φόβο της κριτικής
  • Να μάθεις ν’ ακούς την εσωτερική σου φωνή
  • Να θυμηθείς τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σου, να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις γράφοντας
  • Να μοιραστείς με άλλους ή ν’ ανακαλύψεις το πάθος σου για το γράψιμο

Τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σένα.

Γιατί, σημασία δεν έχουν τα γεγονότα γύρω μας, αλλά ο τρόπος που εμείς τα βλέπουμε, τα εκφράζουμε και τα επεξεργαζόμαστε.

Τι να μην περιμένεις: το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ή την επίσκεψη σε ψυχολόγο.

Τι είναι η Εκφραστική  Γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική (ή θεραπευτική) γραφή περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του για την υπόλοιπη ζωή του. Μ’ ένα χαρτί και μολύβι ή έναν υπολογιστή θα έχει για πάντα μαζί του τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο, τον εαυτό του.

Περισσότερα για την εκφραστική γραφή εδώ

Μπορώ να συμμετέχω;

Αν είσαι ενήλικας και θέλεις να βάλεις στη ζωή σου το γράψιμο, μπορείς να συμμετέχεις. Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι συζητήσεις και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα, αλλά υπάρχει διάδραση με την εισηγήτρια και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου είναι ψυχολόγος κι επιστημονικός δημοσιογράφος. Μέσα από τη θεραπευτική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες αγάπες της: την ψυχολογία με το γράψιμο.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν πτυχίο στην  Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).  Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στη Συστημική Θεωρία και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος των: Mental Health Europe, Lapidus International, Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για την Ευρώπη, Science View και ΕΣΗΕΑ.

Είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης .

Η συλλογή διηγημάτων «Wabi Sabi (η ατέλεια)» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός και η νουβέλα της «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Συνεντεύξεις κι ομιλίες της διαθέσιμες εδώ

TEDx Speech εδώ 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες: 31 Οκτωβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2019 (6 εβδομάδες)

Κόστος: 140€ (σε δύο δόσεις των 70€), 10% έκπτωση για άνεργους, φοιτητές, συνταξιούχους & παλιούς συμμετέχοντες

Email επικοινωνίας και δήλωσης συμμετοχής: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 854 9865

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ

Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here