Εισηγήτρια: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Ένα εργαστήριο αντίδοτο στη μοναξιά, το οποίο μας προσκαλεί να βγούμε από την εσωτερική απομόνωση και να συνδεθούμε με τους άλλους ουσιαστικά και με ασφάλεια σε μια εποχή που αναδύονται προκλήσεις και ερωτήματα.

Ένα ομαδικό εξ’ αποστάσεως (online) εργαστήριο που θα σου δώσει τα πρακτικά εργαλεία και τις πληροφορίες για να επεξεργαστείς βαθύτερα τον τρόπο που συνδέεσαι με τους άλλους και να βελτιώσεις τη σχέση σου μαζί τους.

Μέσα στην ομάδα θα έχεις την ευκαιρία ν’ αλληλεπιδράσεις και να έρθεις πιο κοντά με ανθρώπους που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς, σκέψεις κι εμπειρίες μ’ εσένα. Η συνάντηση θα γίνει μέσα σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Ποίημα στους φίλους, Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Να εκπέμπεις αγάπη.
Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί.

Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους.

Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες.
Να ακούμε την καρδιά μας.
Να εκτιμούμε τη ζωή.

(μετάφρ. Δ. Καλομοίρης, εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 1995)

 

Στο εργαστήριο θα επεξεργαστούμε τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Με ποιον τρόπο και γιατί σχετιζόμαστε με τους άλλους;
  • Πώς μπορούμε να συνδεόμαστε ουσιαστικά με τους άλλους;
  • Πώς μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας όταν είμαστε με τους άλλους;
  • Πώς μπορούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο χρόνο που περνάμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους;

Η επεξεργασία των θεμάτων του εργαστηρίου θα γίνει μέσα από βιωματικές ασκήσεις εκφραστικής γραφής. Το μοίρασμα των προσωπικών γραπτών είναι προαιρετικό.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή.

Τι να μην περιμένεις: το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει θεραπευτικές συνεδρίες ή την επίσκεψη σε ψυχολόγο.

Θα προηγηθεί εργαστήριο με τίτλο
Από τη μοναξιά στη μοναχικότητα (κάντε κλικ εδώ)

Τι είναι η Εκφραστική  Γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική (ή θεραπευτική) γραφή περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του για την υπόλοιπη ζωή του. Μ’ ένα χαρτί και μολύβι ή έναν υπολογιστή θα έχει για πάντα μαζί του τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο, τον εαυτό του.

Περισσότερα για την εκφραστική γραφή εδώ:
https://expressingmyself.gr/sichnes-erotisis/

 

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας  και θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Για να μπορέσετε να το παρακολουθήσετε θα χρειαστεί να έχετε καλή σύνδεση στο ίντερνετ, κάμερα και μικρόφωνο. Περισσότερες οδηγίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες μέσω email.

 

 «Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και μέσα από την εκφραστική γραφή συνδυάζω τις δύο μεγάλες αγάπες μου: το γράψιμο και την ψυχολογία.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  (ΕΡΤ, NEA, Ταχυδρόμος κ.ά.) και στη συνέχεια, δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης. Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες χρησιμοποιώ το γράψιμο ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).  Έχω εκπαιδευτεί στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στη Συστημική θεωρία και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος των: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Mental Health Europe, Lapidus International, Science View, ΕΣΗΕΑ, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Το βιβλίο μου «Wabi Sabi (η ατέλεια)» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός και η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Διηγήματά μου έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους. Το βιβλίο μου «Ευγνωμοσύνη» είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ομιλία TEDx:
https://www.youtube.com/watch?v=UNsHMEwNm2w&t=11s

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνία: Σάββατο 9 Μαΐου 2020
Ώρες: 17.30 – 20.30
Κόστος: 25 €

Email: expressive.writing@yahoo.com
Τηλ: 694 854 9865

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εγγραφές μέχρι τις 6 Μαΐου 2020

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Για πληρωμή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό δείτε ΕΔΩ.

Πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας

 

Εφόσον κάνετε την πληρωμή, ενημερώστε μας στο email expressive.writing@yahoo.com στέλνοντας το αποδεικτικό μαζί με την παρακάτω αίτηση:

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here